Dodaj do ulubionych

Duszności w nocy

20.05.13, 12:26
Witam, moja córeczka ma 4 miesiące. W nocy z wczoraj na dziś miała duszności. Trwało to moze ze 2 minuty. Klatka piersiowa zapadała sie, jakby od ramienia w dół. Czy to moze być oznaka alergii? A może coś innego? Dodam, ze córka od tygodnia ma sapke, żadnej gorączki i osłuchowo czysto.
Obserwuj wątek
    • drzewachmuryziemia Re: Duszności w nocy 20.05.13, 18:16
      moim zdaniem powinnas to skonsultowac z lekarzem, zeby ewentualnie zapisał jakies wziewy rozkurczające oskrzela, bo co zrobisz jak zacznie sie mocniej dusic? (przepraszam, jesli straszę, ale to moze byc alergia i w takich sytuacjach nigdy nie wiadomo, czy sie nagle nie nasili)
      • kopiko-lol Re: Duszności w nocy 20.05.13, 22:02
        a normalne jest ze u 4 msc dziecka widac wyraznie jak oddycha w czasie snu? Corce mono podnosi sie i opada brzuszek jak spi - w rownym tempie. To jest normalne? Czy dusznosc objawia sie ruchem klatki piersiowej, czy zasysaniem powietrza pod zeberka? Bardzo prosze o pomoc.
        • drzewachmuryziemia Re: Duszności w nocy 20.05.13, 22:05
          jak mój miał śwsty i skurczone oskrzela to lekarz pokazywał mi ze rusza sie ten dołek na srodku klatki piersiowej (góra-dół)
          • drzewachmuryziemia Re: Duszności w nocy 20.05.13, 22:07
            i pod zebrami tez cos pokazywał, wiec moze to włanie to zasysanie było
            • kopiko-lol Re: Duszności w nocy 20.05.13, 22:08
              a mlodziak byl spokojny czy raczej nerwowy?
        • kopiko-lol Re: Duszności w nocy 20.05.13, 22:07
          dodam, ze spi spokojnie.Nosiek jest "normalny"
          • drzewachmuryziemia Re: Duszności w nocy 20.05.13, 22:11
            moj miał swisty tylko w dzien, w nocy spał 11 godzin bez najmniejszych problemów, w dzien zreszta tez był pogodny, spokojny, zero marudzenia, apetyt wielki jak zawsze, kupy jak zawsze - po prostu najpierw pare dni oddech wydawał mi sie dziwny, szczególnie jak sie zmeczył, albo podekscytował, a potem zaczelam słyszec wyraźne świsty i [pojawiło sie suche pokasływanie
            • kopiko-lol Re: Duszności w nocy 21.05.13, 09:43
              a te swisty byly slyszane z klatki piersiowej czy ewidentnie z noska? Jutro u nas przyjmuja zdrowe dzieci to pojde do lekarza. Nie chce ryzykowac ze zlapie cos po drodze.
              • drzewachmuryziemia Re: Duszności w nocy 21.05.13, 10:25
                ewidentnie z klatki piersiowej. opisz lekarzowi dokładnie, co sie działo w nocy, bo przy alergii raz co słychac, a za chwile juz nic moze nie byc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka