04.06.13, 20:19
Dzisiaj dowiedziałam się, że moje dziecko ma być włożone do gipsu. Ma dysplazję bioderka. Jestem tym przerażona. W szpitalu ją stwierdzono, kazano ją pieluszkować, po 4 tygodniach doktor stwierdził, że jest lepiej, po następnych 4 tygodniach, inny lekarz, że nie jest lepiej, a dzisiaj, powiedział kolejny, że do gipsu? Jak to jest z tym gipsem, a co z innymi metodami. Ile Wasze dzieci były w gipsie. Czy jest to tak bardzo ciężkie? Nie umiem sobie tego wyobrazić...
Obserwuj wątek
    • agul80 Re: Dysplazja 04.06.13, 20:55
      Skonsultuj z innym lekarzem, zanim sie zgodzisz.
    • mammicha Re: Dysplazja 04.06.13, 21:22
      Na pewno się skonsultuję, najgorsze jest to, że ten po 4 tygodniach dał Nam nadzieją, że się poprawiło, szlag człowieka trafia, komu teraz wierzyć......
      • agul80 Re: Dysplazja 04.06.13, 21:42
        A jaka Wam wpisal grupe?
        • mammicha Re: Dysplazja 04.06.13, 21:45
          IIA najpierw, potem IB co powiedział, że się poprawiło, a następnie znowu II A
    • martusekkk Re: Dysplazja 05.06.13, 12:42
      Mój synek też miał dysplazję. Zdiagnozowana w wieku 5 tygodni. Nosił poduszkę frejki przez 8 tygodni. Potem kontrolne usg i rentgen wykazały, że wszystko jest w normie. Poza gipsem są jeszcze inne metody np. szyna Koszli, szelki Pawlika... ekspertem nie jestem, ale gips to chyba ostateczność.
      W jakim wieku jest dziecko? Koniecznie skonsultuj z innym specjalistą.
      • mammicha Re: Dysplazja 05.06.13, 20:21
        Zaczęła 3 miesiąc, Nas uśpij drugi ortopeda, który powiedział, że jest lepiej. Tak działalibyśmy inaczej.Jutro jedziemy do ordynatora jednego ze szpitali dziecięcych, "załatwionego" po znajomości, mam nadzieję, że ten Nam wszystko wytłumaczy. Wierę, że będzie wszystko w porządku.
    • osmag Re: Dysplazja 06.06.13, 20:06
      Do 3 mies. IIa jest normą, powyżej już nie. Nadaje się do leczenia którymś z aparatów, a nie do leczenia gipsem.
      • mammicha Re: Dysplazja 06.06.13, 20:47
        Witajcie,
        Jesteśmy po wizycie - poduszka Frejki, bardzo się cieszę. Czyli można inną diagnozę wystawić, nie wiem jak można było mówić o gipsie. Mam nadzieję, że to pomoże, szkoda tylko, że tak późno. Gdyby po 4 tygodniach dobrze Nas poprowadzona, bylibyśmy z córuchną dużo dalej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka