Czesc wszystkim
Mozecie polecic jakies fora internetowe dla psiarzy..?
(Albo konkretnej rast, owczarka niemieckiego).
Przymierzamy sie do kupna szczeniaka jakos na wiosne I wiadomo, czlowiek ma multum pytan w glowie. Patrzylam na dogomanie ale ta strona czasy swietnosci ma juz za soba mam wrazenie, ruch bardzo niewielki.
A moze ktos tutaj ma ONka I chcialby napisac o tym co sie sprawdzilo, co nie, na co zwracac uwage itd.
Na co zwracac uwage wybierajac, juz na miejscu, szczeniaka? Wiem ze nie najodwazniejszego (bo moze sie okazac ze ma bardziej stanowczy charakter niz ja haha) ani nie najbardziej wycofanego. Czyli jakos posrodku - ale co to znaczy..?

(pomijajac fakt ze zabralabym wszystkie!)
Najbardziej mnie interesuje dysplazja (czy jesli rodzice sa wolni od dysplazji to I szczenie nie bedzie mialo problemow?) Oraz zywienie - zainteresowalam sie barfem, ale kilka zrodel twierdzi ze dopiero od 6go mca zycia... I dalej nie wiem. Skret zoladka do ktorego maja sklonnosc duze rasy -na dogomanii wyczytalam ze mozna (zdrowemu) psu przyszyc zoladek otaczajac go jakas siatka I problem nie wystapi ??
Mieszkam w UK, wiec pies bedzie ubezpieczony od kosztow leczenia/wypadkow itd ale chce wiedziec jak najwiecej. Mam ksiazke o pielegnacji I szkoleniu ale takie "case studies" zawsze sie przydadza.
P.s tak, szczenie z hodowli zarejestrowanej, z rodowodem, z przeznaczeniem - do kochania.
Ps2. Mialam juz psy ze schroniska, z problemami, przekochane ktore juz sa za teczowym mostem I razem chce konkretnego szczeniaka z konkretnej hodowli.