magda266 14.08.04, 18:20 Mój synek ma dużęgo guza na główce który okazał sie krwiakiem . Lekarz przepisał mu antybiotyki i kazał obserwować. Czy to jest bardzo niebezpieczne??? Czy któreś z waszych dzieci też miało krwiaka na główce??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katka242 Re: Krwiak na główce 14.08.04, 19:26 mój synek urodził się z dużym krwiakiem podokostnowym. Lekarze twierdzili, że krwiak zginie do 2. mies. zycia, neurolog stwierdził uraz okołoporodowy i nadpobudliwość, mały miał problemy z niedokrwistością do 1-go roku życia... Teraz jest bardzo dobrze rozwiniętym i mądrym szesciolatkiem z guzem na głowie - niewidocznym dzięki bardzo gęstym włoskom... ( a po co antybiotyk???) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia51 Re: Krwiak na główce 14.08.04, 23:57 Magda opisz mi proszę jak ten guzek wygląda bo u mojego synka też wyczułam duży miękki guzek na czubku głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
magda266 Re: Krwiak na główce 15.08.04, 12:14 guz jest ogromny, wielkości dużego jabłka i powstał w wyniku urazu. Antybiotyk został przepisany po to żeby nie rozwinął się jakiś stan zapalny albo ropny. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia51 Re:do magda266 15.08.04, 14:10 a czy ten guzek ma jakiś kolor czy jest bezbarwny u mojego Kamilusia wygląda jakby miał coś miękkiego pod skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
magda266 Re:do magda266 15.08.04, 18:51 koloru nie ma żadnego a czy jest miękki to nie wiem bo nie dotykam, to pozostawiam lekarzom, nie chciałabym czegoś pogorszyć. Jak masz jakieś wątpliwości to najlepiej wybierz sie do pediatry, nie ma żartów z takimi rzeczami. I nie martw sie na zapas Odpowiedz Link Zgłoś