Dodaj do ulubionych

FIRDA - czy ktoś stoswał?

09.09.04, 12:42
Mam w domu strasznie zakatarzonego roczniaka, który na widok gruszki do nosa
ucieka gdzie pieprz rośne. Właśnie znalazłam reklamę urządzenia o nazwie
FIRDA, które jest ponoć skuteczniejsze od wspomnianej gruchy. Czy znacie ten
wynalazek? Warto zainwestować 25 zł + 10 zł przesyłka? Czy mozna to kupić w
aptece czy tylko via internet?
Dzieki za odzew, pozdrawiam serdecznie
Fasolka i Karaluszek z zapchanym noskiem!
Obserwuj wątek
    • mallory Re: FIRDA - czy ktoś stoswał? 09.09.04, 17:16
      Proponowałabym raczej raz na zawsze pozbyć się kataru smile
    • dor_koby Re: FIRDA - czy ktoś stoswał? 10.09.04, 11:38
      Ja zamówiłam, jeszcze nie dostałam. Jak przetestuję, to się odezwę. A kataru,
      mallory, od ręki się nie pozbędziesz i trzeba dziecku ulżyć w każdy możliwy
      sposób.

Pozdrawiam - Dorota
    • evex Re: FIRDA - czy ktoś stoswał? 10.09.04, 20:59
      Dzisiaj właśnie przyszła przesyłka z Fridą. Jak rozpakowałam i zobaczyła jak to
      wygląda, to byłam na siebie wściekła, że taka prosta rzecz tyle kosztuje. ALe
      jak wybróbowałam od razu zmieniłam zdanie. Bardzo ładnie oczyszcza nosek i
      dziecko się tak nie denerwuje jak przy gruszce. Normlanie słychać jak wyciaga
      ze środka wszystkie glutki. Chyba od dawna tak swobodnie nie oddychał. Tak więc
      polecam.
      • fasolka74 Re: FIRDA - czy ktoś stosował? 13.09.04, 09:50
        Dzięki za odzew! A jak długo czekałaś na przesyłkę?
        U nas katar powoli się kończy, ale obawiam się, że ten wynalazek jeszcze pewnie
        nie raz się przyda sad i chyba zaraz zamówię. Szkoda, że nie można tego kupic w
        aptece, byłoby szybciej i bez kosztów przesyłki.
        Życzę tylko czystych nosków!
        Pozdrawiam
        Fasolka
        • basia-bma Re: FIRDA - czy ktoś stosował? 13.09.04, 13:55
          A gdzie w necie można to zamówić i jak to działa ?

Pozdrawiam
          Basia
          • fasolka74 Re: FRIDA - czy ktoś stosował? 13.09.04, 14:41
            www.skandprojekt.pl

Wg. opisu jest to mniej przykre dla dziecka i bardziej skuteczne czyszczenie
            noska przy pomocy rurki dokładnie uszczelniajacej dziurkę a nie wkładanej do
            noska. Zobaczymy, dzisiaj zamówiałam.

P.S. Sorki za błąd w nazwie!!! Chodzi oczywiście o FRIDĘ!
            • fajka7 w sprawie Fridy 13.09.04, 17:03
              sluchajcie dziewczyny: od pol roku uzywam Fridy z moim dzieckiem i przerobiismy
              kilka przeziebien, pozbywam sie kataru w kilka dni (2-3), gdyz oczyszczona
              sluzowka szybciej sie regeneruje i dzieki temu nie uzywam juz kropli do nosa;
              uznalam fride za taka rewelacje ze postanowilam sprowadzic ja do polski- i oto
              jest;
              kosztuje duzo (mimo prostego wygladu) dlatego ze to nie gadzet z chin za 2 zl
              tylko opatentowany medyczny sprzet ktory byl testowany w klinikach 10 lat, tak
              aby byl maksymalnie skuteczny i bezpieczny dla dzieci, w tym noworodkow, i po
              prostu ktos musi za to zaplacic; w dodatku w calosci robiony jest w szwecji;
              na pocieszenie dodam ze za granica kosztuje duzo wiecej niz w polsce;
              koszt przesylki mozna obnizyc robiac przedplate na konto- wtedy przesylka
              wychodzi 4 zl;
              w aptekach i sklepach bedzie ale to skomplikowany proces i trwa dlugo, wiec na
              razie przez internet;
              dodam jeszcze ze kazde slowo na stronie internetowej jest prawda - osobiscie
              tlumaczylam materialy; jak ktos ma pytania niech pisze, pozdrawiam i zycze
              udanego wyciagania kataru wszytkim ktorzy sie na fride zdecyduja

ps. tak na marginesie - butelki badz smoczki niektorych firm tez sa dosc
              nieskomplikowane a ceny maja koszmarne, prawda? ceny nie zawsze wiaza sie z
              wygladem (zreszta w internecie sa bardzo dokladne zdjecia, zeby nikt sie nie
              dziwil)
              jeszcze raz pozdrawiam
    • mikolajt1 Re: FIRDA - czy ktoś stoswał? 13.09.04, 21:49
      Też mam roczniaka i stosowałam Fridę dwa miesiące temu. Mam ją ze Szwecji, ale
      wiem, że w Gdańsku w hurtowni dziecięcej Akpol już jest, bo polecałam
      koleżankom. Od dawna kupowałam Fridę w Szwecji dla innych mam i były
      zachwycone. Dzieciaki faktycznie lepiej znoszą katar, bo Frida odsysa za
      pierwszym razem skutecznie więc nie trzeba powtarzać zabiegu w kółko. Mój
      maluch początkowo reagował płaczem, ale potem przestał, bo wiedział, że to
      bezbolesne i szybkie działanie - byłam naprawdę zdziwiona. Urządzenie jest
      faktycznie proste w użyciu i tak też wygląda, ale to jego zaleta, nie trzeba
      się gimnastykować i jest trwałe. Szczerze polecam! Pozdrawiam zakatarzone
      maluchy!
      • sizi1 Re: FIRDA - czy ktoś stoswał? 15.09.04, 10:48
        A do jakiego wieku dziecka mozna ją wykorzystywać? Moja mała ma prwie 2,5 ale
        sama do konca nie wydmucha wszystkiego (no powiedzmy wydmucha to co i tak by
        kiedys samo "wyplynęlo")
        • fajka7 Re: FIRDA - czy ktoś stoswał? 15.09.04, 10:59
          wlasnie ci odpisywalam na twoj watek smile)
          do takiego wieku jak dlugo dziecko nie zacznie samo porzadnie dmuchac; testy
          byly robione na noworodkach, ale i na 4 latkach;
          efekt zawsze ten sam- katar usuniety smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka