Dodaj do ulubionych

refluks żołądkowo-przełykowy

25.09.04, 00:10
Wykryto go niedawno u mojego synka. Mały zupełnie przestał jeść. Jest
drobniutki, niespełna 9 kg ( ma 14 mies) Czy któraś mama ma podobny problem?
Obserwuj wątek
    • formelka1 Re: refluks żołądkowo-przełykowy 26.09.04, 20:29
      Moj synek ma juz 17 m-cy,ale przeszlismy refluks od urodzenia. Pociszajace jest
      to , ze wiekszosc dzieci z tego wyrasta- moj wielki mezczyzna juz nie ma
      problemowsmile Bywaly jednak momenty pelne lez i strachu, Fila karmilismy NAN AR,
      to gestszy pokarm, niestety bardzo duzo ulewal i na wadze slabo przybieral.
      Niestety nie moge Ci powiedziec jak to jest ze starszymi dzieciaczkami, bowiem
      z tego co widze Twoj chlopczyk juz jest wiekszy-polecano mi poradnie na
      Kasprzaka przy Instytucie w Wawie, tam zajmuja sie takimi dzieciaczkami. My
      wprawdzie nie pojechalismy tam bo Fil wyrosl ze swojego schorzenia, ale moze
      wrto byscie sie tam udali i zajeli sie wami fachowcy a nie tysiace
      madralinskich lekarzy, ktorzy o refluksie nie maja pojecia i tylko beda ci
      mowic...to przejdzie!!!

Pozdrawiam goraco i trzymam kciuki za kazdy kilogram Twojego synka,
      justysia, Fil 17mcy i Oskar 36tc
    • gosiunia3 Re: refluks żołądkowo-przełykowy 26.09.04, 22:51
      W soboty rano TV1 emituje program dokumentalny "Zaklinaczka dzieci" o
      pielęgniarce specjalizującej się w opiece nad małymi dziećmi, autorce
      książki,opiekunce dzieci amerykańskich gwiazd.. W pierwszym odcinku 2 tygodnie
      temu pokazano właśnie jak pomogła rodzicom pół miesięcznego dziecka chorego na
      refluks żołądkowo-przełykowy.Ten mały ciągle płakał, prawie wogóle niespał i
      oczywiście bardzo dużo ulewał. Ta kobieta była niesamowita. W ciągu jednego
      dnia rozwiązała całą masę problemów jakie mieli rodzice.Nie mam niestety kopii
      tego odcinka, ale dokładnie pamiętam. Pytaj, jeśli cię to interesuje.
      Zyczę wszystkiego dobrego i żeby wasz synek wyszedł z tego szybko. Trzymaj się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka