Dodaj do ulubionych

Odstajace żebra u niemowlaka

29.06.16, 22:11
Witam! Ostatnio u mojego synka zauważyłam odstające żebra, ortopeda zalecił podawanie witaminy D (dwie krople) pomacał i tyle nie zapytał o pocenie sie główki przy karmieniu a takie sa obawy krzywicy, małemu poci się główka jest ruchliwym dzieckiem i od urodzenia dość mocno się pocił, dodatkowo teraz mamy upały a w mieszkaniu jest katastrofa sama nie wiem czy sobie wkręcam, naczytałam sie różnych rzeczy, zauważyłam że mocz tez ma bardziej intensywny zapach, ale to moze przez rozszerzenie diety ma 5 miesięcy. Zastanawia sie też czy to możliwe, że wcześnie zaczął podnosic główke leżac na plecach i mięsnie brzucha wypchały te żebra. Czy ktos byl w podobnej sytuacji? Czy te żeberka wrócą na swoje miejsce?
Obserwuj wątek
    • bianeczkaa Re: Odstajace żebra u niemowlaka 29.06.16, 22:22
      Stanowczo sobie wkręcasz smile A ty się nie pocisz? Co mówić takie dziecko. Nie czytaj, nie szukaj, bo bzdury znajdujesz. Chyba lekarz wie co robi.
    • arim28 Re: Odstajace żebra u niemowlaka 30.06.16, 07:51
      Tak, malemu dziecku przy braku wit. D3 poci sie glowka.

Proste badanie krwi powinno potwierdzic jej niedobor.
    • mamalgosia Re: Odstajace żebra u niemowlaka 30.06.16, 15:26
      A czy dziecko już siada?
      • paula0309 Re: Odstajace żebra u niemowlaka 30.06.16, 18:13
        Tak siada , a odkąd skończył 4 miesiące jeździ w spacerówce półleżąc, w gondoli jeździć nie chciał o leżeniu nie było mowy. Zastanawiam się tez czy te żeberka nie są przez zbyt wczesne sadzanie, ale wydaje mi się ,że rzadko to robiłam zazwyczaj leżał w bujaku.
        • mamalgosia Re: Odstajace żebra u niemowlaka 30.06.16, 18:50
          Moj synek mial takie rozchylone żeberka, bo chciał siedzieć, a mięśnie jeszcze nie były silne żeby siedział prosto, wiec się, a narządy wewnętrzne w brzuszku rozpychaly żebra. Przez jakiś czas wyglądało to nieładnie i martwilam sie jak Ty. Ale nic z tym nie robilam. Teraz nic nie widać, syn ma normalne żebra. Ma już 14 lat smile
          • paula0309 Re: Odstajace żebra u niemowlaka 30.06.16, 19:09
            Dzieki i o taka odpowiedz mi chodziło, mamy która jest juz doświadczona w tej sprawie. Czyli jest szansa ze to się naprawi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka