Dodaj do ulubionych

Ból brzucha głowy i gardła

04.12.16, 21:43
Dziecko lat 11, od pół roku bóle gardła niewiadomego pochodzenia, garło nie było czerwone a bolało.
Wstępne rozpoznanie przez laryngologa - refluks, lecz brak innych objawóe. Po tygodniu od wizyty zaczynają się objawy takie jak zgaga, podnoszenie się jedzenia, przelewanie w brzuchu. Helicid nie pomaga.
Po kolejnym tygodniu dochodzi ból brzucha, z dnia na dzień coraz mocniejszy. Mamy zaplanowaną ph metrię ale dopiero na 14 grudnia... Kurcze, tyle nie będę czekać. Jedziemy do szpitala, po wielu perypetiach na izbie przyjęć przyjęto nas na oddział. 3 dni, rózne badania, w tym usg, usg czynnościowe woreczka żółciowego, morforlogia itp, wyniki ok, dopiero 3 dnia okazuje się że wyszła glista ludzka o raz bakteria helico... Dostalismy leki na glistę: 3 dni vermox (2x1), potem na 10 dni na helico:metronidazol z duomoxem... P 1 dawce vermoxu ból brzucha ustał, jaka ulga, zaczynamy leczenie helico. W 7 dniu kuracji znów bóle brzucha z dnia na dzień mocniejsze, do tego dochodzi ból głowy w okolicy czoła. Ból brucha i głowy nie ustępuje w ciągu 6 dni. Dzwonię do lekarza, mówi że to pewnie nadal ta glista jest niewybita, trzeba powtórzyć kurację vermoxem. Dziś 3 dzień drugiej kuracji i brzuch z głową jak bolały tak bolą... czy to możliwe? co to może w takim razie być ?
Obserwuj wątek
    • romelak Re: Ból brzucha głowy i gardła 17.01.17, 00:17
      Rosa, jak czytam waszą historię, to prawie dokładnie to samo co teraz przechodzę z moim synkiem, który ma 10 lat. Pierwszy raz w szpitalu byliśmy w kwietniu 2016 r. z powodu bólu głowy i brzucha powtarzającego się prawie codziennie - wszystkie wyniki badań prawidłowe, wyszliśmy ze skierowaniem do neurolga i z Zinnatem od laryngologa z powodu nieznacznie zajętych zatok (pani doktor stwierdziła, że jak nie wiadomo co się dzieje, to trzeba porządnie przeleczyć antybiotykiem). Po antybiotyku objawy nieznacznie ustąpiły, a jakiś czas później przeleczyliśmy się całą rodziną Vermoxem z powodu owsików u córki. Wszystko wróciło w listopadzie i trwa do tej pory - ból głowy w części czołowej, a później cała głowa, ból brzucha, nudności, powtarzający się ból gardła, niesamowita bladość i cienie pod oczami, przelewanie w brzuchu, gazy. Synek jest nerwowy, łatwo wpada w histerię, jest już bardzo wszystkim zmęczony i zrezygnowany. Idąc poprzednim tropem przeleczyłam antybiotykiem zatoki - bez rezultatu, byłam u irydologa, który stwierdził refluks - dostał Helicid - brak poprawy. Podejrzewano stres szkolny, więc co tydzień przychodzi do nas pani psycholog. Leczymy się u neurologa - dostał Flurinazinum WZF na migrenę - odstawione, bo nie działa. Badanie EEG w normie, zapisujemy się na rezonans do CZDz w W-wie. Zrobiliśmy prywatnie badania na toksokarozę, helikobakter pylori, kreatyninę, ASO, lamblie i poziom D3 - czekam na wyniki. Mimo braku podstaw od jutra zaczynamy się leczyć Vermoxem. Na razie on się męczy, a ja błądzę po omacku...
      • tymon21 Re: Ból brzucha głowy i gardła 31.08.23, 03:30
        Witam. U nas podobna sytuacja zaczęło się chyba gardłem tak co jakieś dwa try dni mówił że boli gardło popił i był ok. Potem doszedł ból brzucha, potem ból głowy razem z bólem brzucha tylko nie takie paralizujace moiw że boli ale nie zwija się z bólu. Usg brzucha węzły chłonne w jelitach, krew z crp ok, mocz podstawowy ok, amylaza w surowicy i moczu ok, kaprotektyna ok, badania kału podstawowe ok a w rozmiar licznie candodia z grupy spp dostaliśmy syrop fluconazole przez 3.dni po 11ml i problem nadal jets jaki był. Chciałam zapytać co u Was wszyło może obejdzie się bez niepotrzebnych badania. Gdzieś zanalazlam podobny wątek dziecko 3 latka też się męczyło jakoś czas zostało przeleczone na Lambie dwoma różnymi lekami i problem zniknął. Wychodzę z siebie poprostu. Wszytskiego dochodzę sama bo rodzinna twierdzi że wrażliwy i że te węzły ale wiem że musiał coś złapać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka