Dodaj do ulubionych

Glista ludzka

30.11.18, 17:17
Witam serdecznie. Walczymy u synka z glistą ludzką. Przeszliśmy kurację 7 dawkami zentelu, parafarmem, świeże pestki z dynii na czczo, soki z kiszonej kapusty, ogórków, citrosept, dieta bez cukru, mleka i glutenu, dużo wody, osłony na wątrobę sylimarol i essentiale forte, na toksyny enterosgel, chlorella. Pijemy olej z pestek dyni i czarnuszki. Efektów brak, w kale non stop jaja glisty. Lekarz zalecił nam sprowadzenie leku z Francji Fluvermal czyli 100 mg flubendazolu. Lek do nas dotarł, chciałam zapytać czy ktoś miał do czynienia z tym lekarstwem i pomogło?
Obserwuj wątek
    • euforiainlove Re: Glista ludzka 30.11.18, 17:20
      Priobiotyki zmieniamy co 14 dni mieliśmy już Vivomixx, Sanprobi Ibs, teraz Sanprobi super formuła. Jemy dużo warzyw, ograniczamy mięso a glista ma się dobrze. Dramat. Proszę o porady...
    • b.bujak Re: Glista ludzka 01.12.18, 23:59
      trochę dziwne, że tak za każdym razem laboratorium znajduje jaja glisty, zazwyczaj są z tym trudności...
      rozważyłabym badanie z krwi
      czy podajesz dziecku miód?
      jakie występują objawy glistnicy? czy po lekach zauważasz ustąpienie objawów?
      w jakim wieku dziecko?
      • euforiainlove Re: Glista ludzka 14.12.18, 18:20
        No niestety ale znajduje. 6 próbek i 6 razy wynik jaja ascaris lumbricoides. Nie podaję miodu, nie jemy nic z cukrem. Objawów było bardzo dużo. Nerwowość, płaczliwość, histerie bez powodu, pocenie się, brak apetytu, codziennie bóle brzuszka, co rano biegunka i wymioty. Problemy ze spaniem wiercenie nogami, zmienianie pozycji do spania co chwilę, mlaskanie i zgrzytanie przez sen. Podkrążone oczy i blada skóra. W badaniu usg brzuszka powiększone węzły chłonne w kresce jelita. Ciągle choroby, katar, kaszel, problemy z uszkami. Po 7 dawkach Zentelu poprawa przepiękna ale badanie kontrolne 2 tygodnie po zentelu i znowu jaja glisty. A teraz noce to znowu koszmar, zawsze po 1 w nocy dziecko mlaska, zgrzyta, wierci nogami, przebudza się, jęczy sad
        • b.bujak Re: Glista ludzka 15.12.18, 13:39
          nie piszesz o wieku dziecka, ale może warto rozważyć specyfiki naturalne, np balsam kapucyński;
          swego czasu na forum Alergie dużo się o tym pisało;
          tu masz obszerny wątek:
          forum.gazeta.pl/forum/w,578,52070933,52070933,balsam_kapucynski_obserwacje_wlasne.html
          • euforiainlove Re: Glista ludzka 22.12.18, 10:24
            Odpada wszystko na alkoholu dziecko ma 4 latka
      • klafron Re: Glista ludzka 10.01.19, 13:51
        Zbadaj kal u weterynarza. Wynik bardziej wiarygodny niż w laboratorium tzw. Ludzkim.
        • asia261 Re: Glista ludzka 09.04.19, 21:39
          I jak się potoczyla walka z pasożytami?
    • mamtrzykoty Re: Glista ludzka 09.12.18, 22:38
      Widocznie ma jakąś super glistę!
      A na poważnie:
      Jak często robisz te badania, że wiesz, że non stop są?
      I gdzie je robisz?
      • euforiainlove Re: Glista ludzka 14.12.18, 18:24
        Robiłam 1 badanie i w 3 próbach w każdej wykryto jaja ascaris lumbricoides, robiłam 2 tygodnie po przyjęciu 7 dawki zentel i jaja ascaris w każdej z 3 próbek. Robiłam tersz znowu po 5 tygodniach od Zentelu i jaja ascaris w każdej z 3 próbek sad
        • euforiainlove Re: Glista ludzka 14.12.18, 18:41
          Robię w laboratorium medycznych analiz Pradid
          • piertrucha Re: Glista ludzka 15.12.18, 23:29
            Witaj
            A może spróbuj oddać próbkę do innego laboratorium. Ja miałam podobna historię - leczylam syna a mimo to ciągle wychodziły jaja glisty. Lekarka podpowiedziała mi aby spróbować oddać materiał do innego laboratorium. Sprawdziłam w 2 innych i nie było.
            • b.bujak Re: Glista ludzka 16.12.18, 23:32
              lekarze raczej wiedzą, które laboratoria w okolicy mają ponadprzeciętną ilość fałszywie dodatnich wyników - a w przypadku badaniu jaj glisty to się zdarza dość często...
              z drugiej strony wynik ujemny też nie jest stuprocentowy - po prostu może się zdarzyć tak, że nie będzie jaj w danej próbce lub w polu oceny mikroskopowej - dlatego kał do badania pobiera się kilka razy;
              jest jeszcze badanie z krwi;
              • jolanda76 Re: Glista ludzka 03.01.19, 00:44
                Witam. Ja w leczeniu glisty u synka stosowałam dobra i sprawdzona metodę wg Wartalowskiej pyrantelum co 12 dni 4 razy, nadmieniam ze wczesniej leczylam zentelem wielokrotnie i nic nie pomoglo. Dopiero pyrantel pomógł. Oczywiście dieta bez słodyczy i probiotyk to podstawa. Powodzenia
                • euforiainlove Re: Glista ludzka 03.01.19, 19:28
                  Dziękuję, co 12 dni 1 dawka czy 4 dni pod rząd?
    • euforiainlove Re: Glista ludzka 14.12.18, 18:22
      Mamy prioviotyki już 1,5 miesiąca zmieniane co 14 dni. Plus sok z kiszonej kapusty i buraka. Teraz jeszce doszły enzymy trawinne z papai, soki z sokowirówki z selera naciowego, marchwi, grejfruta z błonkami, pietruszki. Mamay za sobą kurację ze świeżych pestek dynii na czczo i nic uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka