Dodaj do ulubionych

DUZA AKTYWNOSC PRZED ZASNIECIEM :((((((

24.10.04, 23:43
Drogie Mamy naszych pociech!
moj synek ma 2,5 miesiaca i czasami (raczej czesciej niz rzadziej) przed
zasnieciem jest strasznie aktywny. Tzn.lezy w lozeczku, glowka na boczek a
nozkami strasznie przebiera i rowerkuje, jest taki jakby niespokojny! Ale nie
placze i nie prezy sie. Co to moze byc? czy to normalne u takiego malca?

pozdr.Aga i Jakub
Obserwuj wątek
    • aga410 Re: DUZA AKTYWNOSC PRZED ZASNIECIEM :(((((( 25.10.04, 22:30
      podciagam post i prosze o Wasze spostzrzenia, prooooosze....
      • ewkr Re: DUZA AKTYWNOSC PRZED ZASNIECIEM :(((((( 26.10.04, 09:35
        Mój synek ma 3 miesiące i tydzien i jest bardzo aktywny wieczorem. Chociaż
        przysypia już od 19 to przed kąpielą bardzo się ożywia. Rozbieram go żeby mógł
        sobie swobodnie pomachać nóżkami i rączkami i tak przez pół godziny piszczy z
        radości i wymachuje czym może. W kąpieli też jest aktywny i po kąpieli również.
        Przypuszczam że obecność obojga rodziców sprawia mu dużą radość. Po wszystkich
        zabiegach kosmetycznych przygaszamy światło i go karmię i wtedy się uspakaja i
        bardzo często zasypia i to jedyny sposób na dojście do siebie po tylu
        wrażeniach.Tak dla uspokojenia Ciebie od kiedy Kubuś odkrył ręce i nogi jest
        nonstop w ruchu a wczoraj przwrócił się z pleców na brzuch może to za wcześnie
        al etaki poprostu jest bardzo aktywny. Wiem że najlepszą porą na położenie
        dziecka spać jest 20 i tak też robimy i śpi 6-7 godzin a jak położymy go po 9
        to jest problem boni echce zasnąć i wierci się strasznie. Może to jest
        przyczyna. To chyba dobrze że dzidziuś ma tyle energii, w końcu to on jest
        najbardziej wyspaną osobą w rodzinie.
        Pozdrawiam
        Ewa mama Kubka
        • aga410 Re: DUZA AKTYWNOSC PRZED ZASNIECIEM :(((((( 26.10.04, 11:03
          Widze, ze nie tylko my przezwalismy naszego Kubusia - "Kubkiem" smile)))
          Dzieki za Twoje uwagi. Tak jest i u mnie, Kubek juz u mnie w brzuszku byl
          bardzo aktywny i ruchliwy - i z tego sie bardzo cieszylismy. A teraz
          przynajmniej widac, ze go wszystko interesuje i jest ciekawy swiata smile
          Tylko tak jak mowie, juz w lozeczku (najedzony) nie zawsze moze zasnac i jest
          taki strasznie niespokojny - no wlasnie i od niedawna polubil smoka - niezasnie
          bez niego. Wczesniej krzywil sie i wyplowal go ma metr smile Od niedawna ssie
          piästki. Za to wczoraj odkryl swojego pysznego kciuka i zaczal go pieknie ssac.
          Troche sie przestraszylam. Piastki pozwalalam mu ssac i lizac, w koncu to jego
          pierwsze odkrycie. Ale kciuk?!?!?! Mialam nadzieje, ze go od tego uchronie,
          podobno to zle na zgryz. Co Ty o tym myslisz. Ale to juz wlazlam na moj drugi
          wätak, ktory wczoraj zalozylam.
          Pzdr.
          Aga i Kubek smile

• ewkr Re: DUZA AKTYWNOSC PRZED ZASNIECIEM :(((((( 26.10.04, 12:11
            Może to wszystkie Kubki są takie aktywne. A jak z godzinami spania o której go
            kładziecie? Naszemu pomaga pieluszka przy buzi a czasem na buzi, i także
            zasypia ze smoczkiem, który potem wypluwa i cała noc bez smoczka. Co do ssania
            to ssie paluszki nie kciuk i bardzo się ślini i to też podobno jest normalne i
            nie wiem czy go teraz oduczysz tego bo on ma silną potrzebę ssania moze potem
            przerzuci się na nogi jak je odkryje.
            Co do spania wieczorem to może wczesniej się wysypia nasz śpi do 4 popołudniu a
            potem już raczej nie bo jak się zdrzemnie ok 18 to też mu wraca trochę energii.
            Nasz Kubek również piszczy z radości bardzo często zamiast śmiania jest pisk
            również w nocy. Jak tylko zobaczy mnie albo męża nad łóżeczkiem to radości nie
            ma końca, biedni sąsiedzi.
            Pozdrawiamy Kubka
            • aga410 Re: DUZA AKTYWNOSC PRZED ZASNIECIEM :(((((( 27.10.04, 11:13
              Kladziemy go ok. 20.00-20.30, moze w tym problem. Zasypia tak jak Wasz - czyli
              pieluszka przy buzi, potem laduje na buzce, bo sobie ja sam wciagnie.
              Zauwazylam tez, ze jak zasypia ze smoczkiem, to zasypia dluzej, bo ciagle sobie
              przypomina ze go ma w buzi i ssie, no i lekko sie rozbudza. sad(((
              Rzeczywiscie moze jest na tyle wyspany, ze nie chce zasnac.
              Ze spaniem to jest u niego tak: jak zasnie przed 20.00 to w nocy budzi sie ok.
              2/3.00 na cycka,potem ok. 7.00; jak zasnie ok. 21.00-21.30 spi do 6.00. Tak
              sobie to ustawil ten nasz Kubeczek.
              Tez sie slini. No i na szczescie do tej pory tylko raz (za 1-syzm razem) ssal
              kciuka. Ufff. Moze mu przejdzie. A ze ssaniem stupek to jestem bardzo ciekawa,
              musi to rewelacyjnie wygladac wink))))
              Pzdr.Aga i Kubek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka