gonik1 30.10.04, 11:48 czy znacie sposoby domowe na katarek i kaszel dla 6-miesiecznego dziecka. Mój pediatra jeszcze nie odebrał telefonu a ja chce pomóc córeczce. Nie ma na szczęście gorączki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_olgi Re: 6-mies. katar i kaszle 30.10.04, 12:11 myślę, że spokojnie mogłabyś podać wapno 2-3x dziennie po 2,5ml,maść majerankową pod nosek oraz kropelki homeopatyczne Euphorbium Compositum S 2-3x dziennie, na noc możesz dać kropelki Nasivin, my dodatkowo przy katarku dawajemy syrop Eurespal-ale to musisz skonsultować z lekarzem. Niepokojący może być ten kaszel, ale może on być spowodowany katarem nie mniej jednak powinnien malutką zobaczyc lekarz) pozdrawiam serdecznie ------------------------------------------------------ Jeśli chcesz mieć przyjaciela , oswój mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: 6-mies. katar i kaszle 30.10.04, 12:51 Znamy ale takie małe dziecko powinien zbadać najpierw lekarz. Te krople Euphorbium to na katar żółty nie wodnisty można stosować u niemowląt. Odpowiedz Link Zgłoś
gonik1 Re: 6-mies. katar i kaszle 30.10.04, 12:58 dzięki, dodzwoniłam się i lekarz kazał obserwować - brak apetytu, gorączka, szybkie oddechy i apatia to sygnały do badania. Na razie obserwujemy... Odpowiedz Link Zgłoś