Dodaj do ulubionych

PIES UGRYZŁ MOJE DZIECKO CO ROBIĆ

02.01.05, 01:12
WCZORAJ MOJĄ 3 LETNIĄ CÓRCIĘ UGRYZŁ U NAS W DOMU PIES ZNAJOMEJ - PRZYSZŁA
ZAPROSZONA, ALE O PSIE NIE BYŁO MOWY. PIES SZCZEPIONY, DZIECKO NA NÓŻCE MA
ŚLAD - ZADRAPANIE I SINIAK (DZIABNĄŁ JĄ PRZEZ RAJSTOPKI) CZY MUSZĘ JEJ ROBIĆ
JAKIEŚ BADANIA? dZIECKO CZUJE SIĘ DOBRZE, ALE NIE CHCĘ JEJ TEGO PRZYPOMINAĆ
JEŚLI NIE MA PILNEJ POTRZEBY, BO BARDZO SIĘ PRZESTRASZYŁA. NA DODATEK STAŁO
SIĘ TO POD MOJĄ NIEOBECNOŚĆ GDY BYŁA POD OPIEKĄ BABCI. POZDRAWIAM
WSZYSTKICH NOWOROCZNIE I PROSZĘ O POMOC. KRESKA
Obserwuj wątek
    • kamczaj Re: PIES UGRYZŁ MOJE DZIECKO CO ROBIĆ 02.01.05, 01:50
      Jeśli nic niepokojącegosię nie dzieje nie ma potrzeby chodzić do lekarza.
      A znajomej to bym łeb urwała.
    • osmag Re: PIES UGRYZŁ MOJE DZIECKO CO ROBIĆ 02.01.05, 19:32
      Rany po ugryzieniu przez psa często trudno się goją. Jeżeli rana będzie brzydka
      to niech zobaczy ją pediatra i ewentualnie zapisze jakąś maść z antybiotykiem
      do stosowania miejscowego. My naszego syna po takim incydencie zaszczepiliśmy
      przeciw tężcowi.
    • anek.anek Re: PIES UGRYZŁ MOJE DZIECKO CO ROBIĆ 03.01.05, 12:19
      Upewnij się, że pies na pewno był szczepiony w odpowiednim terminie (a nie trzy
      lat temu np.).
      Jeśli rana nie chce się zagoić to idź do pediatry - niech zapisze ci jakąś
      maść. Na tężęc mała powinna być zaszczepiona w ramach szczepień obowiązkowych.
      • ligia76 Re: PIES UGRYZŁ MOJE DZIECKO CO ROBIĆ 03.01.05, 18:52
        Popieram.
        W pierwszej kolejności poproś znajomą o książeczkę szczepień psa.
        Dla swojego spokoju lepiej skonsultuj się z pediatrą.

Pozdrowienia
        Ligia
        • kreska7211 Re: PIES UGRYZŁ MOJE DZIECKO CO ROBIĆ 04.01.05, 11:51
          dziękująe Wam wszystkim za pomoc, za odpowiedzi. Na szczescie mała ma tylko
          siniaka, choć na początku wydawało się że nózka jest zraniona, a pies był
          szczepiony. A następnym razem będę asertywna i nie pozwolę żadnemu psu na
          wizyytę w domu (niech sobie czeks na klatce lub balkonie). Wejście psa zupełnie
          nas zaskoczyło, bo nikt nas nie pytał i nie uprzedzał... Zatem nie pozostaje
          nam nic innego jak być asertywnym dla dobra naszych dzieci. pozdrawiam kreska
          • verdana Re: PIES UGRYZŁ MOJE DZIECKO CO ROBIĆ 04.01.05, 14:26
            Moje dziecko trzy razy ugryzł pies. Raz była to wina dziecka - nastąpila psu na
            łapę, dwa razy wina psa. Wszystkie psy były szczepione, gryzły we własnych
            domach ew. na podwórku. Naucz dziecko, jak zachowywać się wobec psa. Nawet
            jesli nie wpuscisz znajomych z pdsem do domu, to przecież będziesz odwiedzała
            znajomych, u których jest pies, dziecko zacznie też wychodzić samo.
            • kreska7211 Re: PIES UGRYZŁ MOJE DZIECKO CO ROBIĆ 04.01.05, 23:17
              dziękuję za rady. staram się małą uczyć, że nie można dotykać żadnych piesków,
              tylko pies babci z którym "dobrze się znają" jest psem z którym można się
              bawić, ale ja i tak zawsze patrzę i kontroluję. a zdzarzenie miało miejsce pod
              opieką babc, która ma psa, i to na dodatek w naszym domu, zatem właścicelki
              psów niestety zbagatelizowały niebezpieczeństwo "nie przyszło im do głowy" no i
              stało się , a o mnie wszyscy myślą że jestem przewrażliwiona, a ja nie mogę
              patrzeć na wałęsajace się psy, lu groźne psy prowadzane bez kagańca, i uwagi
              właściceli, żed piesek jest łagodny i nic nie zrobi. Obawaim się że na
              właściceli psów nie a rady, bo jest sp[ołeczne przyzwolenie na to by psy same
              latały po parkach, placach zabaw, i to niestety psy mają więcej praw niż nasze
              dzieci, o ktgór czasami po prostu się boimy. hej kreska
              "
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka