Dodaj do ulubionych

Poparzona dlon

24.01.05, 19:10
Juz pisalam podobny post, ale moze odpowie mi jakas mama , ktorej dziecko
mialo podone poparzenie... moja roczna coreczka dotknela lewa dlonia rury
przu kaloryferze... jutro wizyta u specjalisty od raczek ,wiec jeszcze jestem
przerazona... czy ktos wie jak dlugo goja sie raczki? Czy moga byc paskudne
blizny i przykurcze? Malenka ma oparzenie 2 stopnia, sa bable z woda, raczka
spuchnieta-o Boze jak dla mnie to wyglada to tragicznie... lekarz pediatra
nie wyslalal nas odrazu do szpitala tylko kazal sam strylnie zmieniac
opatrunki az do wizyty u specjalisty...
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Poparzona dlon 24.01.05, 22:09
      Drugi stopień nie powinien zostawić żadnych śladów, najwyżej przebarwienie,
      które z czasem zniknie.
    • papuga_5 Re: Poparzona dlon 25.01.05, 14:45
      Moj synek w wieku 13 miesiecy wylal na siebie herbate polal sobie brzuszek i
      stope, ale wszystko skonczylo sie dobrze, bylismy z nim u specjalisty i kazal
      nakladac na poparzone miejsca masc ale nie pamietam jej nazwy mozna ja kupic
      chyba bez recepty. Mial poparzenie 1 i 2 stopnia na stopie mial kilka babli a
      na brzuszku w jednym miejscu po kilku minutach zeszla mu pierwsza warstwa skory
      na szczescie nie ma blizn, na nozce juz nie ma sladu a na brzuszku ma tylko
      lekko ciemniejsze miejsce ale juz ledwo widoczne, mysle ze nie bedzie mial
      sladu, teraz ma 21 miesiecy.
    • maagda2 Re: Poparzona dlon 25.01.05, 15:29
      Moja Jula, miała podobną sytuację, też miała wtedy roczek. Poparzyła się o
      niedomknięty, bardzo mocno rozgrzany piekarnik. Wylądowaliśmy w szpitalu, tam
      przekłuli jej bąble-popzrzenie też było 2 stopnia. Potem przez 2 tyg
      zmienialiśmy jałowe opatrunki u lekarza. Wszystko się super zagoiło, nie ma
      śladu na wnętrzu dłoni. A wyglądało to na prawdę groźnie, w pewnym momencie
      mówili coś o stałym opatrunku, przykurczach, ew. rechabilitacji. Na szczęście
      obeszło się bez tego i jeszcze raz chcę Cię pocieszyć, po całej sprawie nie ma
      nawet śladu
      Pozdrawiam
      Magda
      • viola47 Re: Poparzona dlon 25.01.05, 16:00
        Dziekuje Wam bardzo !!!
        Naprawde wspaniale jest przeczytac takie slowa pocieszenia, dobrze ze z Waszymi
        maluszkami jest juz OK... dzis mam wizyte u specjalisty- od rana chodze jak na
        szpilkach... o Boze naprawde strasznie panikuje...Pozdrawiam -Viola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka