hanyszka 08.02.05, 19:12 moj maz na nia zapadl,staram sie izolowac malego,ale ciagle boje sie,ze sie zarazi.Nie wiecie,jak taki maluch 1,5 miesieczny (odpukac!!!)znioslby grype,gdyby sie ewentualnie zarazil? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiula.m Re: grypa :-(((( 08.02.05, 21:14 Może nie odpowiem dokładnie na Twoje pytanie, ale przynajmniej mniej/więcej. Jeśli karmisz piersią, to w tym przypadku lepiej, bo w razie choroby chronią dziecko przeciwciała. Spróbujcie zrobić totalną izolację męża od dziecka - niech sie nie zbliża przez 2 tygodnie. Często myjcie ręce, itd. My z mężem mieliśmy grypę 2 lata temu, chorował też nasz (wtedy) 2-latek I mieliśmy malutkie, 2-miesięczne dziecko, które ja karmiłam i w ogóle musiałam się nim opiekować. To było okropne, ale: miałam maseczkę na twarzy, gdy wchodziłam do pokoju maluszka. Przed wejściem do tego pokoju myłam ręce i ... zmieniałam Tshirt (!). Może brzmi to paranoicznie, ważne że się nie zaraził!!! A może to te przeciwciała, które mój organizm wyprodukował, kiedy ja chorowałam. Pozdrawiam i ...uważajcie na siebie. Mam nadzieję, że Twój mąż może poleżeć parę dni. Odpowiedz Link Zgłoś