Dodaj do ulubionych

bakterie E Coli w posiewie kału

18.02.05, 20:04
z powodu czestych biegunek zrobilismy 8 mies. synkowi posiew kału-własnie mam wynik. Wyhodowano paleczki okreznicy E. Coli. Synek w tym momencie leczy zapalenie oskrzeli, nie wiem czy mam jak najszybciej biec z tym do lekarza czy poczekac do konca kuracji antybiotykowej.
Martwie sie, drogie mamy podpowiedzcie cos.
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • dziunia_f Re: bakterie E Coli w posiewie kału 18.02.05, 20:18
      Zupelnie nie masz sie czym martwic.Bakterie E.coli jest to naturalna flora
      jelitowa, sa wiec obecne w kale i jest to zupelnie normalna sprawa,nie
      wymagajaca zadnych interwencji.Pozdrawiam
      • leli1 Re: bakterie E Coli w posiewie kału 19.02.05, 13:51
        hej, dzieki za odp.....to po co pisza ze wyhodowali, skoro to normalne???,hmmmmm ...... smile
        • lola211 Re: bakterie E Coli w posiewie kału 19.02.05, 14:09
          Moze zmartwieniem bylby brak tych bakterii, dlatego wlasnie pisza, ze one tam
          sa.
    • tabaluga0 Re: bakterie E Coli w posiewie kału 19.02.05, 15:07
      Moj synek mial sepse i okazalo sie ze mial wlasnie bakterie e coli, tyle ze
      znalezli ją w wymazie z gardla. Z kolei moja kumpela ciagle skarzyla sie na
      zapalenie pecherza i tez miala te bakterie wiec nie sadze zeby to byla normalna
      flora bakteryjan. Radze udaj sie do lekarza.
      • dziunia_f Re: do tabaluga0 19.02.05, 17:59
        Zapewniam Cie,ze zle jednak sadzisz.O ile bakterie te w posiewie kalu to rzecz
        najnormalniejsza pod sloncem,o tyle w gardle czy w posiewie moczu nie.W
        jelitach bakterie te pelnia pozyteczna role,pomagaja w rozkladzie
        pokarmu,syntetyzuja witamine K,oczywistym jest wiec,ze wraz z usunieta
        zawartoscia jelit znajda sie w kale.Owszem,czesto zdarzaja sie zakazenia ukl
        moczowego na tle E.coli,ale tam te bakterie sa juz flora chorobotworcza.Dziwnym
        byloby gdyby tych bakterii z kalu nie wyizolowano,mogloby to swiadczyc o
        wyjalowieniu ukl. pokarmowego, np. po antybiotykoterapii,wiec dobrze,ze u
        dziecka autorki watku bakterie te sa obecne.Przekonalam Cie teraz?Pozdrawiam
    • bogusiabj Re: bakterie E Coli w posiewie kału 20.02.05, 23:39
      Z wynikami nalezy udać się do lekarza. Bo są różnego rodzaju bakterie e.coli
      np. typu C jest to odmiana szpitalna i leczona jest antybiotykiem a wszystko
      zależy od "stężenia". Leczyłam synka i na to pomaga tylko antybiotyk.
      Pozdrawiam i zyczę tej dobrej bakterii. Bogusia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka