hajnie 26.02.05, 20:17 Dzisiaj zaczęly strasznie ropieć moim córeczkom oczy . Przychodnia nieczynna muszę poczekać do poniedziałku.Czym przecierać, próbowałam naparu z herbaty i soli fizjologicznej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2misiaczki Re: Ropiejące oczka 26.02.05, 20:28 Witaj, my przerobiliśmy zapalenie spojówek kilka razy. Nie wszystko skutkowało i były nawroty. Jest to bardzo zaraźliwe. Polecam mleko (najlepiej mamy) sprawdzony przepis z 'Encyklopedi zdrowia". Choć moich maluchów nie wyleczyło to jednak złagodziło ropienie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hajnie Re: do 2misiaczki 26.02.05, 21:20 Dzięki za poradę to mlekiem mam przemywać oczka dobrze zrozumiałam??Młodszą córcię jeszcze karmię więc nie ma problemu. Wiesz to nie wygląda na zapalenie spojówek sama parę razy przechodziłam . Ale za poradę dziekuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xerius Re: Ropiejące oczka 28.02.05, 19:10 Moje dzieci tez obudzily sie z bardzo zaropialymi oczkami, wrecz mialy sklejone powieki. Przemywalam herbata, bo nie mialam akurat swietlika. Rumianek jest niewskazany, moze bardzo pogorszyc sprawe. Bylam dzis u lekarza i dzieci dostaly antybiotyk i krople, bo to ropny wyciek z zatok. Corcia ma rope rowniez w gardle, synek w nosie. Niby nie sa chorzy, ani goraczki, energia ich rozpiera jak zwykle...dziwne... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
hajnie Re: Ropiejące oczka 28.02.05, 23:10 Byłam dzisiaj u lekarza przepisał krople z antybiotykiem Dicortineff choć to ropienie już im przechodzi ale warto mieć na przyszłość . Obydwie mają ropny katar dostały Atekortin.A w weekend jak niemiałam leków przemywałam sola fizjologiczną.Moje córcie też szaleją chyba że mają gorączkę to wtedy jest spokój. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś