Dodaj do ulubionych

Ropiejące oczka

26.02.05, 20:17
Dzisiaj zaczęly strasznie ropieć moim córeczkom oczy . Przychodnia nieczynna
muszę poczekać do poniedziałku.Czym przecierać, próbowałam naparu z herbaty i
soli fizjologicznej...
Obserwuj wątek
    • 2misiaczki Re: Ropiejące oczka 26.02.05, 20:28
      Witaj,
      my przerobiliśmy zapalenie spojówek kilka razy. Nie wszystko skutkowało i były
      nawroty. Jest to bardzo zaraźliwe. Polecam mleko (najlepiej mamy) sprawdzony
      przepis z 'Encyklopedi zdrowia". Choć moich maluchów nie wyleczyło to jednak
      złagodziło ropienie.
      Pozdrawiam
      • hajnie Re: do 2misiaczki 26.02.05, 21:20
        Dzięki za poradę to mlekiem mam przemywać oczka dobrze zrozumiałam??Młodszą
        córcię jeszcze karmię więc nie ma problemu. Wiesz to nie wygląda na zapalenie
        spojówek sama parę razy przechodziłam . Ale za poradę dziekuję i pozdrawiam
    • xerius Re: Ropiejące oczka 28.02.05, 19:10
      Moje dzieci tez obudzily sie z bardzo zaropialymi oczkami, wrecz mialy
      sklejone powieki. Przemywalam herbata, bo nie mialam akurat swietlika. Rumianek
      jest niewskazany, moze bardzo pogorszyc sprawe.
      Bylam dzis u lekarza i dzieci dostaly antybiotyk i krople, bo to ropny wyciek z
      zatok. Corcia ma rope rowniez w gardle, synek w nosie.
      Niby nie sa chorzy, ani goraczki, energia ich rozpiera jak zwykle...dziwne...
      Kasia
      • hajnie Re: Ropiejące oczka 28.02.05, 23:10
        Byłam dzisiaj u lekarza przepisał krople z antybiotykiem Dicortineff choć to
        ropienie już im przechodzi ale warto mieć na przyszłość . Obydwie mają ropny
        katar dostały Atekortin.A w weekend jak niemiałam leków przemywałam sola
        fizjologiczną.Moje córcie też szaleją chyba że mają gorączkę to wtedy jest spokój.
        Pozdrawiam Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka