k.szczurek 10.03.05, 08:46 moją córeczkę prawdopodobnie zaszczepili w szpitalu dwa razy przeciwko gruźlicy. Czy ktoś mi może szczerze powiedzieć, jakie mogą być tego konsekwencje? Na razie dzidzia ma tydzień i czuje się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaigora1 Re: szczepienia noworodka 10.03.05, 09:02 A na jakiej podstawie to stwierdzasz? Czy ma slady po dwóch wkłuciach? W pierwszej dobie zycia szczepi sie nowordki w szpitalach na gruźlice i na WZW B, czyli dwie szcepionki jednego dnia - może to to? Odpowiedz Link Zgłoś
k.szczurek Re: szczepienia noworodka 10.03.05, 09:33 sami mi powiedzieli w szpitalu. Jakaś pielęgniarka SIĘ POMYLIŁA! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: szczepienia noworodka 10.03.05, 11:10 o kurcze to faktycznie... Ja na Twoim miejscu skontaktowałabym sie z najbliższa Poradnią konsultacyjną ds szczepień na pewno takowe sa w każdym mieście wojewódzkim - ja jak miałam problem ze szcepieniami synka to do nich dzwoniłam... Ewentualnie skontaktuj sie z najbliższym sanepidem z sekcja epidemiologiczną... Na www.szczepienia.pl mozna tez zadac pytanie ekspertwoi (doktor epidemiolog) - odpowiada szybko i na temat... Trzymam kciuki i zycze zdriowia! Odpowiedz Link Zgłoś
k.szczurek dzięki 10.03.05, 11:48 dzięki, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Malutka jest pod kontrolą, ale czasem lekarze nie mówią wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: dzięki 10.03.05, 12:39 I tak dobrze, ze Ci w ogóle powiedzieli. To uczciwie z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
galela Re: dzięki 10.03.05, 12:42 infolinia wszystko o szczepieniach:0801-109-509 Napisz co ci powiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
k.szczurek Re: dzięki 10.03.05, 18:49 dziękuję za numer - będę dzwonić. W szpitalu powiedzieli, że nie ma możliwości, że dziecko zachoruje, ale musi być pod kontrolą, a wszystkie szczepienia musimy robić w wojewódzkiej poradni szczepień. Ale jak sobie przypomnę, jaki spanikowany był lekarz jak mi to mówił i jak mu się głos trząsł, to pewności co do braku ewentualnych następstw nie mam. Nic - trzeba mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Co innego mogę zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
kingusi Re: dzięki 10.03.05, 20:15 byl spanikowany bys ich nie skarzyla, ale bakterie sa nieaktywne w szczepionkach wiec nic strasznego nie powinno sie stac, ale daj znac co ci powiedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
k.szczurek będzie dobrze 11.03.05, 13:18 po 2-krotnym szczepieniu przeciwko gruźlicy może wystąpić zwiększony odczyn miejscowy - tak mi powiedzieli. Mam nadzieję, że to nic groźnego. Najbardziej się bałam, żeby dzidzia nie zachorowała. Odpowiedz Link Zgłoś