aneta_maz 21.04.05, 12:52 Dziś idę z Madzią (6 m-cy) na echo serduszka, boję się, lekarz usłyszał u niej jakieś szmery nad sercem, czy ktoś z Was o tym słyszał, czy to jest groźne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izia30 Re: Boję się! 21.04.05, 12:59 na razie nie masz powiodu do niepokoju. u takich malenkich dzieci czesto słychać szmery sercowe, na badanie specjalistyczne kieruje sie je dla świętego s[okoju, bo lepiej dmuchac na zimne niż czegos niedopatrzeć. ciesz się ze masz wnikliwego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_maksa Re: Boję się! 21.04.05, 19:57 jak byłam malutka to wykryto u mnie szmery w sercu, ale to często sie zdarza u maluchów. Samo przeszło. Bez żadnych leków. teraz jest wszystko w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
barbamama Re: Boję się! 21.04.05, 23:46 Moje obie córkia miły tzw fizjologiczne szmery- dośc często zdarzaja się u tak małych dzieci - nasilają się przy infekcjach. Nie zaszkodzi zrobic echa.. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_maz Re: Boję się! 22.04.05, 11:43 Dzięki emamy! Jest w porządku! Taka uroda serduszka, kamień spadł mi z serca. Odpowiedz Link Zgłoś