kasj 22.04.05, 09:31 jak czesto i do ktorego roku?? pozdrawiam KAsja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patyk.od.zosi Re: lakierowanie mleczaków 22.04.05, 10:41 co pol roku od ok. 2 roku ________________________ pozdrawiam, Patyk, mama Zosi i Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
kasj Re: lakierowanie mleczaków 22.04.05, 13:17 do tej pory tak robilam wlasnie - ale ostatnio nasza pani stomatolog przeniosla sie do domu z gabinetem i podejrzewam, ze moze nie ma jeszcze wszystkich preparatow - i po kontroli, jak zapytalam, czy nie bedziemy lakierowac to cos tam pokrecila nosem, ze juz nie trzeba jezeli myje zeby pasta z fluorem....i juz sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: lakierowanie mleczaków 22.04.05, 14:15 Zosia myje zeby pasta z fluorem ok. 3 lat, a lakierowanie to profilaktyka. Jak narazie skuteczna Zmien pania doktor ________________________ pozdrawiam, Patyk, mama Zosi i Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
dzidziamamusi Re: lakierowanie mleczaków 22.04.05, 17:03 Szczotkowanie jak i lakierowanie to profilaktyka próchnicy zębów. Lakierować można a nawet powinno się od pojawienia się pierwszego zęba mlecznego. Tylko dlatego, że jest to często niemożliwe przesuwa się ten moment na okres kiedy dziecko zaczyna współpracować z dentystą. Tym niemniej jest lakier, który nazywa się Duraphat, który dość dobrze wiąże w środowisku wilgotnym i dlatego jest najpraktyczniejszy u malutkich dzieci. Ja swojemu 11 miesięcznemu synkowi polakierowałam ząbki kiedy spał . Obecnie jest tendencja, aby lakierowanie robić częściej, czyli nie jak dotychczas 2x w roku, ale nawet co 3 miesiące. I oczywiście lakierujemy profilaktycznie zęby do końca zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasj Re: lakierowanie mleczaków 25.04.05, 10:10 dziekuje kochane e-mamy - tak podejrzewałam - wezmę moją królewnę do innego dentysty pozdrawiam Kasja Odpowiedz Link Zgłoś