Dodaj do ulubionych

plamka na rączce

07.06.05, 08:04
u mojego synka na rączce po ostatnich upałach i "opaleniu się" pojawiła się
ciemniejsza plamka średnicy około 2 cm, jest ciemniejsza niż skóra ale to
żadna narośl czy coś takiego, może to przebarwienie po słońcu? jak myślicie?
trochę się martwię.
Obserwuj wątek
    • lajlah Re: plamka na rączce 07.06.05, 09:40
      Myślę , ze nie masz czym, u mojego synka jakieś dwa lata temu, też po opaleniu
      pojawila się podobna plamka, tej samej wielkości tylko na skroni. Była trochę
      ciemniejsza , tak o ton od skóry. Obserwowałam ją, nic się nie działo. Pytałam
      lekarza, stwierdził, że to zwykłe przebarwienie skóry. Przyznam , ze była dośc
      długo, ale zniknęła w zimie i nic się nie działo. Obserwuj, czy się nie
      powiększa, czy np. nie swędzi synka. Jeśli nie , to raczej nie ma się czym
      martwić.
      • madzia116 Re: plamka na rączce 07.06.05, 10:22
        dziękuję Ci bardzo, też myślałam że to nic poważnego ale wolałam się upewnić,
        uspokoiłaś mnie, nie wygląda to na coś co mogłoby swędzieć czy boleć a właśnie
        na przebarwienie, dziękuję i pozdrawiam.
        • julamimi Re: plamka na rączce 07.06.05, 10:27
          > dziękuję Ci bardzo, też myślałam że to nic poważnego ale wolałam się upewnić,

wiem, ze sie czepiam... ale czy na forum, przez inet, mozna sie UPEWNIC?
          pozdr
          • madzia116 Re: plamka na rączce 07.06.05, 10:35
            nie lubię kiedy ktoś mnie łapie za słowa, a piszę po to, żeby ktoś mi
            odpowiedział na pytanie a nie czepiał się, jeśli nie masz nic do powiedzenia na
            dany temat-to lepiej nie pisz nic, nie zastanawiam się nad każdym pisanym
            słowem, bo nie mam na to czasu, a jeśli się to komuś nie podoba to niech nie
            czyta. Pozdrawiam.
            • julamimi Re: plamka na rączce 07.06.05, 10:40
              przepraszam, faktycznie przyczepilam sie na wyrost.
              Przy okazji, moja corka ma takie (chyba takie, bo przez inet nie widac)
              przebarwienie na brzuszku, ponad 2cm. Dostala je, jak miala ok pol roku, teraz
              ma poltora i przebarwienie sobie jest, lekarze sie nim nie przejmuja, wiec je
              sobie po prostu raz na jakis czas obserwuje i tyle
              pozdr smile
              • madzia116 Re: plamka na rączce 07.06.05, 10:45
                u swojego synka zauważyłam dopiero w czwartek, a wcześniej tego nie było
                napewno, szczerze mówiąc przez te upały trochę się przypiekł, nawet nie chciał
                się dać smarować kremem, płakał, że piecze,więc myślę, że to ze słońca, tym
                bardziej, że sama takie mam tylko na twarzy.
                • 5_monika Re: plamka na rączce 07.06.05, 10:54
                  ja miałam w zeszłym roku na dłoni takie przebarwienie, też myślałam że tak
                  zostanie.W tym roku moje dziecko ma na plecach też po opalaniu na plaży, jeśli
                  to plamka tego typu jak u nas to na pewno zejdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka