mika53 30.06.05, 09:32 co skutecznego na komary dla dzieci maść, krem poradźcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r.kruger Re: komary 30.06.05, 10:11 Krem Mustidose,od pierwszego miesiąca,skuteczny też na inne latające paskudy.Sprawdzony. Można kupić w niektórych aptekach i rossmanie około 11-15zł ale nie ma brzydkiego zapachu i jest wydajny Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: komary 30.06.05, 10:22 moim zdaniem Moustidose nie odstrasza ani jednego osobnika, sprawdzilam go na dziecku i na sobie, efekty raczej zalosne. sprawdzil sie natomiast swietnie u roczniaka Off, ten dla doroslych, teraz mamy 2 latka i stosujemy Off Delicate, z bardzo dobrym skutkiem. oprocz tego zawsze mam przy sobie Fenistil, ktory zastosowany zaraz po ugryzieniu redukuje odczyn niemal do zera. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_char Re: komary 08.07.14, 07:36 Odstraszające plasterki, które przykleja sie do ubrania (np. Mosbito), a na ukąszenia i swędzące miejsca Calendeel - żel, który złagodzi te dolegliwości Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: komary 08.07.14, 09:33 olejek miętowy na ubranie, na ukąszenia też można użyć. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinus2001 Re: komary 08.07.14, 16:53 Ja polecam Ziaje dla dzieci powyżej roku w postaci sprayu. Faktycznie działa i jest w bardzo przystępnej cenie. Tylko trzeba równo rozsmarować po popsikaniu. Jak nasmarowałam twarz dziecka to komar ugryzł za uchem, gdzie nie dojechałam. Odpowiedz Link Zgłoś
koralinaa007 Re: komary 23.07.14, 12:37 może ktoś ma jakieś doświadczenia z preparatem na ukąszenia który szybko się wchłania i nie tworzy potem jakiejś lepkiej powłoki? dostałam ostatnio w aptece jakąś białą papkę która w ogole się nie wchłania tylko wysycha a na dodatek ostatnio zobaczyłam jak mały ją zlizywał Odpowiedz Link Zgłoś