Dodaj do ulubionych

Pomocy!!! Uraz ucha

17.07.05, 03:04
Witam
Dzisiaj moj 19 miesieczny synek wlozyl sobie w ucho patyczek(ten do
wycierania uszu). Bylo to dosc gleboko poniewaz jak wyjelam to na waciku byla
krew. Jutro ide zglosic sie do lekarza. Ale juz teraz strasznie sie boje ze
stalo sie cos powaznego co moze zawazyc na dalszym zdrowiu mojego synka. Czy
ktoras z was miala podobne zdarzenie?? Jak to sie skonczylo?? Blagam pomozcie
mi.
Obserwuj wątek
    • agapati1 Re: Pomocy!!! Uraz ucha 17.07.05, 14:18
      Ja na twoim miejscu już gym była w szpitalu tam gdzie jest ostry dyżur
      laryngologiczny z takimi rzeczami nie czeka się do jutra!!!!!!!!!!
    • lilaw Re: Pomocy!!! Uraz ucha 17.07.05, 23:52
      Coś takiego mój dzieciaczek już przeżył, tyle że niestety pomogła mu w tym
      siostra. Nie pamiętam krwi, ale bardzo go to bolało. Pojechaliśmy oczywiście na
      ostry dyżur i było to przebicie błony bębenkowej. Lekarz pocieszył mnie, że to
      się u dzieci dobrze zrasta. Dostał antybiotyk (osłonowo) i chyba za 2 tygodnie
      był na kontroli i podobno błona się zrosła. Na razie nie widzę jakiś problemów
      z tym uchem ( a było to już chyba z rok temu). A właściwie w twoim ptrzypadku
      nie musiało dojść do przebicia tej błony. Więc głowa do góry. No ale ja też bym
      jak najszybciej pojechała na ostry dyżur laryngologiczny.
      Pozdrawiam
    • mamaadama2 Re: Pomocy!!! Uraz ucha 18.07.05, 02:01
      U mojego synka podobne zdarzenie miało miejsce u laryngologa!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=26014878&v=2&s=0
      Jesteśmy po wizycie kontrolnej. Na błonie bebenkowej nie widac podobno sladu
      jakiejkolwiek interwencji. Albo uległa wyleczeniu albo pani dr watotrzymaczem
      uszkodziła jedynie naskórek i spanikowała mówiąc, że to była punkcja. W kazdym
      razie jesli Twój synek skaleczył sobie błonę to nic na pewno złego sie nie
      stanie, ale profilaktycznie trzeba brać np. Bactrim. U takich maluszków podobno
      takie rzeczy szybko się goją. Istnieje tez prawdopodobieństwo, że Twój maluszek
      zatarł sobie naskórek wewnątrz przewodu słuchowego. To także nic groźnego.
      Prawdopodobnie jestes juz po wizycie u lekarza. Napisz co powiedział.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka