ollka02 24.07.05, 17:13 Witam Mam pytanie jak wyglada badanie laryngologiczne u dziecka z podejrzeniem trzeiego migdala? Moja corka to straszna panikara a prawdopodobnie nie ominie nas wizyta u tego lekarza POzdrawiam i zgóry dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bb12 Re: Badanie laryngologiczne? 24.07.05, 17:39 Zajrzy do nosa,zajrzy do ucha,obejrzy gardełko,nałoży rękawiczkę i pomaca migdał [to jest moment!]. Oczywiście na początku wywiad. Najlepiej dziecko trzymać cały czas na kolanach[przynajmniej moje zawsze siedzi przy mnie,a jest już spore-5,5 roku]. Odpowiedz Link Zgłoś
redorek Re: Badanie laryngologiczne? 25.07.05, 13:17 to zależy - ja byłam u kilku lar. i zaden z nich nie macał małej migdałka palcami choc jeden miał ochote uzyc endoskopu (chyba?) ale nie udało mu sie laryngolog zapewne zleci zrobic zdjecie rtg nosogardła - tam wszystko zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartysi Re: Badanie laryngologiczne? 25.07.05, 16:01 Razem z moją córeczką byłyśmy u co najmniej 10-ciu lekarzy laryngologów. Wszyscy badali bardzo podobnie: lekarz zakłada sobie na głowę śmieszne światełko, dziecko otwiera buzię (najlepiej żeby oddychało w tym czasie jak piesek tzn. szybciutko), za pom. szpatułki i lustereczka zagląda głębiej do gardełka - badanie jest bezbolesne, trwa chwilkę. Pozdrawiam....życzę zdrówka wszystkim pociechom. Odpowiedz Link Zgłoś