agahop 02.08.05, 13:44 Moja córcia ma od miesiaca ciemne paluszki nad paznokciami. czy ktos wie co to moze znaczyc? bierze furagin moze to od tego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiedrzycka Re: ciemne paluszki 02.08.05, 13:48 furagin jest moczopędny - to chyba nie od tego. Idź do lekarza - koniecznie. Nie chciałabym Cie wystraszyć, ale wygląda mi to na jakieś niedotlenienie. trzeba sprawdzić, czy serduszko pracuje tak, jak trzeba. Pozdrawiam. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agahop Re: ciemne paluszki 02.08.05, 13:51 serduszko to byloby zasinienie paluszkow a ona ma po prostu jakby ciemniejsza skore w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
urszula1_edziecko Re: ciemne paluszki 02.08.05, 18:48 A czy Twoje malenstwo nie spi na spacerze z raczkami ulozonymi kolo glowki? Bo moj synek (mimo, ze staralam sie unikac slonca) w ten wlasnie sposob sobie konce paluszkow... opalil! Ale jasli to na prawde opalenizna to poznasz. Ula Odpowiedz Link Zgłoś
agahop Re: ciemne paluszki 02.08.05, 19:16 hmmm ciekawe, dzięki. ale chyba tez czesc reki mialaby opalona. w poniedzialek przycisne lekarke to dam znac co to jest ale ostatnio mi inna powiedzilal ze nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: ciemne paluszki 02.08.05, 20:29 moja tez ma cos takiego ale nie przywiazywałam do tego wagi... Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: ciemne paluszki 04.08.05, 20:41 pociagam, moze ktos cos jeszcze dopisze na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
agahop Re: ciemne paluszki 08.08.05, 19:21 bylam dzis u lekarza i zapytalam. oczywiscie nie wie ale zapyta u innych lekarzy. dodam ze mala bierze furagin bo miala zapalenie ukladu moczowego i ma podwyzszona bilirubine.moze ktos cos jednak podpowie Odpowiedz Link Zgłoś
owsiejka Re: ciemne paluszki 08.08.05, 21:37 Moja córeczka tż tak ma. Doszłam do wniosku, że to od słońca. Dziecko opala się nawet w cieniu. Twarz czy rączki smaruję kremem - dłoni nie, a dodatkowo ona cały czas slini palce - takie mokre pewnie szybciej się opalają i tyle. Nie ma co panikować. Odpowiedz Link Zgłoś
agahop Re: ciemne paluszki 15.09.05, 20:41 uwaga!juz wykryto co to mzoe byc. Przez ostatni miesiac mialam kontakt z 3 lekarzami o roznych specjalizacjach i ostatecznie przy okazji innej, dermatolog orzekl, ze to pewnie od Furaginu. podobno obserwuje sie przebarwienia w okresie letnim, przy duzym sloncu takie reakcje jezeli dziecko bierze furagin. generalnie to nikt sie z czyms takim nie spotkal i nie wiadomo co to. Odpowiedz Link Zgłoś