Dodaj do ulubionych

ciemne paluszki

02.08.05, 13:44
Moja córcia ma od miesiaca ciemne paluszki nad paznokciami. czy ktos wie co to
moze znaczyc? bierze furagin moze to od tego?
Obserwuj wątek
    • abiedrzycka Re: ciemne paluszki 02.08.05, 13:48
      furagin jest moczopędny - to chyba nie od tego. Idź do lekarza - koniecznie.
      Nie chciałabym Cie wystraszyć, ale wygląda mi to na jakieś niedotlenienie.
      trzeba sprawdzić, czy serduszko pracuje tak, jak trzeba. Pozdrawiam. Ania
      • agahop Re: ciemne paluszki 02.08.05, 13:51
        serduszko to byloby zasinienie paluszkow a ona ma po prostu jakby ciemniejsza
        skore w tym miejscu.
        • urszula1_edziecko Re: ciemne paluszki 02.08.05, 18:48
          A czy Twoje malenstwo nie spi na spacerze z raczkami ulozonymi kolo glowki? Bo
          moj synek (mimo, ze staralam sie unikac slonca) w ten wlasnie sposob sobie
          konce paluszkow... opalil! Ale jasli to na prawde opalenizna to poznasz.
          Ula
          • agahop Re: ciemne paluszki 02.08.05, 19:16
            hmmm ciekawe, dzięki. ale chyba tez czesc reki mialaby opalona. w poniedzialek
            przycisne lekarke to dam znac co to jest ale ostatnio mi inna powiedzilal ze nie
            wie.
    • magdek2 Re: ciemne paluszki 02.08.05, 20:29
      moja tez ma cos takiego ale nie przywiazywałam do tego wagi...
    • magdek2 Re: ciemne paluszki 04.08.05, 20:41
      pociagam, moze ktos cos jeszcze dopisze na ten temat smile
      • agahop Re: ciemne paluszki 08.08.05, 19:21
        bylam dzis u lekarza i zapytalam. oczywiscie nie wie ale zapyta u innych lekarzy.
        dodam ze mala bierze furagin bo miala zapalenie ukladu moczowego i ma
        podwyzszona bilirubine.moze ktos cos jednak podpowie
        • owsiejka Re: ciemne paluszki 08.08.05, 21:37
          Moja córeczka tż tak ma. Doszłam do wniosku, że to od słońca. Dziecko opala się
          nawet w cieniu. Twarz czy rączki smaruję kremem - dłoni nie, a dodatkowo ona
          cały czas slini palce - takie mokre pewnie szybciej się opalają i tyle. Nie ma
          co panikować.
          • agahop Re: ciemne paluszki 15.09.05, 20:41
            uwaga!juz wykryto co to mzoe byc. Przez ostatni miesiac mialam kontakt z 3
            lekarzami o roznych specjalizacjach i ostatecznie przy okazji innej, dermatolog
            orzekl, ze to pewnie od Furaginu. podobno obserwuje sie przebarwienia w okresie
            letnim, przy duzym sloncu takie reakcje jezeli dziecko bierze furagin.
            generalnie to nikt sie z czyms takim nie spotkal i nie wiadomo co to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka