Dodaj do ulubionych

luźne stolce ze śluzem

07.08.05, 10:11
Witam!Mój Kacper ma już prawie 13 miesiecy, jest zdrowym dzieckiem, prawie wogóle nie choruje, ale póltorej miesiąca temu miał przez tydzień biegunke, raz nawet wymiotował-mysle,ze był to rotavirus.podawałąm mu smecte i lacidofil. Wszystko było do brze przez 2 tygodnie, od miesiąca znowu ma jakies biegunki/lużne stolne, 3-5 dziennie, często ze śluzem (tak mi się wydaje), czasami zrobi "normalną", ale małą kupkę. Nie wiem, czy to jakieś zapalenie jelit, nadmiar owoców (ograniczyłam jdo minimum), alergia pokarmowa, któa dopiero sie odezwała u rocznego dziecka? Po konsultacji z lekarka podaję od 10 dni Diarrheel S, ale nie zauważyłam poprawy. Prosze o pomoc, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • adaspy Re: luźne stolce ze śluzem 07.08.05, 10:21
      Moj synek tez mial biegunke ale tylko 3 dni okazalo sie ze to prez zabkowanie
      to jest bardzo niebezpieczne jak dziecko ma dlugi czas biegunke bo moze sie
      odwodnic u takiego dziecko to moze nastapic bardzo szybko .Musisz mu podawac
      duzo wody nie podawj mu przez jakis czas zadnych owocow ani soczkow ja mojemu
      wprowadziam diete przez trzy dni na samej kaszce i pomoglo podobno mleko nie
      jest dobre na taka biegunke bo rozluznia stolec wiec ja robilam kaszke na
      wodzie do tego smekta 3 razy dziennie i to pomoglo nie jestem lekarzem ale moze
      to pomoze powodzenia
      • mag2004 Re: luźne stolce ze śluzem 08.08.05, 10:36
        witajsmile ja jestem swiezo po obfitych wymiotach i biegunce u mojego 15 mcznego
        synka sad my mielismy wirusa sad skonczylo sie na 2 dniach w szpitalu na
        kroplowce bo sie odwodnilsad na wymioty za bardzo nic nie ma, ale na biegunke
        mozna probowac podawac jagody pod kazda postacia: super jest kisiel i kompot -
        bardzo zapierający; ryż, marchew+ziemniaki gotowane, mozna podac smecte, jesli
        dziecko zechce wypic(nasz nie chcialcrying dobry jest lacidofil i enterol (podane
        enterolu u nas graniczylo z cudem sad; ledwo podalismy 2 saszetki i to podstepem;
        ( ale uwaga, troche taka moze krepujaca sprawa - po enterolu kupki straszliwie
        smierdza tym enterolem....dla mnie to bylo troche dziwne, ale lekarka
        potwierdzila, ze to normalne...w koncu co wejdzie musi wyjscwink
        najlepiej skontaktuj sie tez z lekarzem, dawaj duuuzo pic, czesto po nawet po
        kilka lykow, najlepiej ten kompot z jagod; powinno za kilka dni
        przejsc....trzeba tylko pilnowac, zeby sie dziecko nie odwodnilo, bo o to u
        maluchow niestety latwo sad
        powodzenia smile !!!!
        • hanya00 Re: luźne stolce ze śluzem 12.08.05, 00:01
          u nas to samo wiec chyba wirus.ale igor dostaje bactrim bo sam nifuroxazyd nie
          pomogl.no i lakcid,napoje i dieta
          • korneliap Re: luźne stolce ze śluzem 12.08.05, 16:08
            czy zawsze jak jest biegunka podaje sie antybiotyk???
            • kacper004 Re: luźne stolce ze śluzem 14.08.05, 21:05
              Hej! Antybiotyk przy biegunkach nie jest konieczny, Diarrheel S, który podawałam
              jest środkiem homeopatycznym. Zauważyłam poprawę po 2 tygodniach, kupki są już
              normalne, ale i tak częste (może to ząbki). Pozdrawiam, Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka