Dodaj do ulubionych

Zinnat a dziwne zachowanie

08.08.05, 11:05
Od jakiegoś czasu Martynka dziwnie się zachowuje, jest strasznie marudna,
płacze bez przyczyny, lękliwa, boi się szczekania psa, jak zadzwoni telefon,
jak drzwi od windy się zamykają i lekko trzasną. Nie wiem, co się z nią
dzieję, nigdy wcześniej taka nie była, a zaczęło się to, od kiedy podaję jej
zinnat, wiem, że może to być zbieg okoliczności i przyczyna takiego
zachowania może leżeć gdzie indziej nie w tym antybiotyku, ale proszę
napiszcie jak wasze dzieci reagują na zinnat lub inne antybiotyki
Obserwuj wątek
    • monisia98 Re: Zinnat a dziwne zachowanie 08.08.05, 12:43
      czy sprawdzilas ze pani doktor zapisala twojemu dziecku wlasciwa dawke co do
      jej wagi? Mnie raz sie zdzarzylo ze przepiusala dawke jak dla konia.
      Mam zinat w domu i czytalam dzialania niepozadane:
      w przypadku zazycia wiekszej ilosci niz zalecan dawka zinatu - moze powodowac
      pobudzeniee osrodkowego ukladu nerwowego az do wystapienia drgawek- sa jeszcze
      inne biegunka , jakies wysypki , pokrzywki itp ale to jedynie odpowiadaloby
      zachowaniu twojego dziecka choc nie wiem czy tak jest ? Ja dawalam raz mojejj
      malej zinnat i zadnych objawow takich nie miala - ale wiesz kazde dziecko jest
      inne - pisze ze jesli zaobserwowalas jakies dzialania niepozadane powinnas
      zglosci to lekarzowi- napisz ile twoje dziecko wazy-napisze ci jaka powinna byc
      dawka
    • martinetka Re: Zinnat a dziwne zachowanie 08.08.05, 14:07
      Martynka waży 12 kg, podaję jej 2,5 ml rano i wieczorem, ale z tego co wiem na
      początku brania mąż kilka razy dał jej więcej ale nie wiem o ile. Do lekarza
      idziemy jutro, ale również jutro kończę jej go podawać.
      • monisia98 Re: Zinnat a dziwne zachowanie 08.08.05, 14:34
        to dobra masz dawke - jednak pamietaj i powiedz swojemu mezowi zeby wiecej razy
        nie dawal wiekszej dawki niz zalecana - ja zawsze odmierzam dawke w strzykace
        co do milimetra - bo te lyzeczki sa niedokladne i czesto a to raz wiecej a to
        raz mniej sie naleje i dziecko moze dostawac raz wieksza a raz mniejsza dawke -
        pamietaj tez o podawaniu lakcidofilu lub innych kultur bakterii aby nie
        wyjalkowic dziecku organizm antybiotykiem - ja zawsze przy kuracji
        antybiotykowej podaje dodatkowo jakis jogurt z kulturami czasami nawet 2 to nie
        zaszkodzi - a co do zinnatu to nic ponadto co ci napisalam nie wiem moze ktos
        jeszcze sie odezwie
        • joln Re: Zinnat a dziwne zachowanie 08.08.05, 14:39
          moje dziecko tez bralo zinnat, przy wadze niecale 11 kg 2xdziennie po 5ml.
          z tego co wiem, to sa dwie dawki, w zaleznosci od stanu dziecka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka