Dodaj do ulubionych

zapalenie płuc

24.09.05, 20:18
nie wiem co robić- pomózcie! dziecko lubi sobie popłakać, on generalnie jest z tych niespokojnychsad ma juz 10 mies.Jechaliśmuy samochodem, niedaleko, no troche spal w foteliku a potem ryk.Babcia i dziadek miny jak na pogrzebie(teściowie)- w koncu mówią ze mam go wyjąć (w czasie jazdy!!!) a ja na to ze fotelik jest od tego zeby w nim jezdzic i ze nie bede go uczyc ze w kazdej chwili jak tylko zapłacze to go bede wyjmowac, aha, najedzony był, pić nie chciał, tylko ryk- no moze go coś bolało, bo normalne zabawianie nie pomagało, no i teściowa stwierdzila ze od placzu moze dostac zapalenia płuc, bo jeden z jej synów jak mial 8 mies to zachorowal.Czy to jest możliwe! od płaczu!?błagam napiszcie coś bo czuje sie jak wyrodna matka i przyznaje ze troche zwatpilam, misiej jednak czesto ryczy...
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: zapalenie płuc 24.09.05, 20:26
      To chyba nieprawdasmile
      Zapalenia płuc może dziecko dostać przez zakrztuszenie-jak pije,przez płacz to nie słyszałam.

Nie wyjmuj dziecka z fotelika podczas jazdy!Lepiej stanąć i dopiero wtedy.
      Kiedyś otwarłam taki link o dzieciach,które zgineły w ten sposób...Jedno właśnie "bardzo płakało" i mama wyciągła go z fotelika..brrr...

Miałaś racje Ty,nie przejmuj się.Jestes dobrą mamą.
    • mamamarka Re: zapalenie płuc 24.09.05, 21:53
      Oczywiście podczas jazdy nie wolno wyjmowaćdziecka. Można siępo prostu
      zatrzymać na poboczu. Jest coś takiego jak zachłystowe zapalenie płuc. Nie
      mówiąc już o zachłyśnięciu, które może prowadzić do utraty nieprzytomności i
      potem upośledzenia a nawet śmierci.
      Z tym zapaleniem płuc to jest tak, że jak dziecko się zachłyśnie np podczas
      płaczu do płuc wpada ślina itp i wtedy moze dojść do zapalenia...
      Jest to mało prawdopodobne, myślę, że dziecko musiałoby się długo zanosić
      płaczem.
      Tak jak napisałam, można po prostu się zatrzymać i dziecko uspokoić, może coś
      go uwierało, ściskało, obcierało.
    • jakw Re: zapalenie płuc 25.09.05, 14:44
      Wszystkie małe dzieci płaczą a zapalenia płuc dostaje pewnie jakiś ułamek
      promila z nich...
      W czasie jazdy nie wyciągaj z fotelika (jak trzeba - można się zatrzymać w
      bezpiecznym miejscu), a babci się spytaj czy w razie ostrego hamowania chce żeby
      jej wnuczek wyleciał przez przednią szybę (takie sugestywne "reklamy" ostatnio
      chodzą)
    • morelee Re: zapalenie płuc 25.09.05, 20:34
      Pewnie każde dziecko w tym wieku płacze jeśli nie codziennie to co trzeci
      dzień, a jakoś tak często nie chorują. Ważniejsze jest bezpieczeństwo w
      czasie jazdy i miałaś rację robiąc to co zrobiłaś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka