Dodaj do ulubionych

chęć na palenie wraca

09.10.05, 20:53
chęć na papierosy mi wraca, przed ciążą paliłam, w ciaży absolutnie nie- a
teraz- córeczka ma pół roku- ciągnie mnie bardzo. Palę jedną fajkę dziennie i
to nie całą, bo mam przy tym wyrzuty sumienia, bo rano karmię jeszcze
piersią...kurcze blade, czy mocno szkodzi maleństwu taka jedna fajka?

Obserwuj wątek
    • sunflower Re: chęć na palenie wraca 09.10.05, 21:19
      Rany...podpisuje sie pod tym obiema rekami !
      Nie pale od chwili, gdy zorientowalam sie, ze jestem w ciazy (w 3 tygodniu).Nie
      zapalilam od tego czasu ani jednego papierosa. Synek ma teraz 2,5 m-ca a mnie
      ciiiaagniee...... sad(

Tym bardziej, ze nie karmie juz piersia, a zaczelam sie odchudzac ...Ech...zeby
      wytrzymac bez tego palenia. Na razie sie nie poddaje i nie ruszam fajek, ani
      jednej, ale mysle..mysle .. sad
      • berna77 Re: chęć na palenie wraca 09.10.05, 22:43
        To nie ruszaj tak jak weris ani jedenj fajki!!! Ja też rzuciłam w dniu jak
        zobaczyłam 2 kreski. Przez 10 m-cy sumiennie karmiłam. Jak dziecko zaczęło
        ok.11 m-ca być absorbujące już baaardzo - wieczorem zaczęłam od jednej fajki -
        na zasadzie należy mi się. Jak skończył rok - ja skończyłam karmić i zaczęłam
        popalać. Teraz palę jak smok!!! Nie zaczynajcie dziewczyny!!!
    • balba_77 Re: chęć na palenie wraca 09.10.05, 22:43
      Weris ja wiem chcesz usłyszeć że to nie szkodzi, ale taki już los matki w
      nałogu, zawse będąa ją gnębiły wyrzuty sumienia. Weź sobie daruj tą jedną
      fajkę smile
    • julia246 Re: chęć na palenie wraca 10.10.05, 00:43
      Dziwczyny trzymam kciuki za wasze nie palenie.
      Ja nie paliłam 2,5 roku (ciąża i karmienie)
      a teraz hulaj dusza piekła nie ma, co chwilkę latam na balkon
      na jednego.
      Jaki to człowiek durny, tyle nie palić i wpaść,
      z powrotem w nałógsad(
      • makoba Re: chęć na palenie wraca 10.10.05, 11:43
        Ja tez po karmieniu wrocilam do nalogu i latam na klatke, bo balkonu niestety
        nie mamy... Podziwiam wszystkie mamy, ktorym sie udalo nie wracac. Ja chyba za
        nerwowa na to jestem i palenie sprawia mi frajde.
        Trzymajcie sie cieplutko, pozdrawiam.
    • mamapiotra Re: chęć na palenie wraca 10.10.05, 13:20
      pomyśl lepiej ile możesz stracić przez fajczenie. Najpierw choroby serca, rak, osteoporoza... palaczom wydaje sie, że ich to nie dotyczy, to inni chorują, a nie my.
      A ja chce widzieć jak mój syn dorasta, rozwija sie i zakłada rodzine. chce poznać moje wnuki. a najbardziej chce cieszyć sie moim zyciem. może to głupio zbrzmi ale każdy dzień mnie cieszy. I chce, zeby to jak najdłóżej trwało.
      Mam naoczny dowód ile fajki mogą zabrać z życia. i trzymam sie od nich z dala.
    • 76kitka Re: chęć na palenie wraca 10.10.05, 13:47

ja nie palę już prawie trzy lata a chęć mam nadal, jednak się nie skuszę nawet na jedną, bo wiem, że gdy przestałabym karmić synka, nałóg wróci, czego nie chcę .
    • mieszkowamama Re: chęć na palenie wraca 10.10.05, 17:33
      Ja też wróciłam, jak przestałam karmić,blee. Co prawda palę 3-4 papierosy
      dziennie, ale to nie zmienia faktu, że jestem nałogowcem. Nie usprawiedliwia
      mnie także fakt, że nie palkę przy dziecku, a tym bardziej w domu.
      Nie róbcie tego, bądźcie twarde. Trzymam kciuki smile
    • weronikarb Re: chęć na palenie wraca 11.10.05, 11:47
      Dziewczyny nie wracajcie do nalogu!!!
      Ja tez nie palilam az nie skonczylam karmic i dzis znowu walcze z nalogiem.
      Przeciez to tyl epieniedzy ile soczkow, ubranek zabawek by mial moj synus.
      Jak nie dziala na was kasa to znajdzcie sposob aby trzymac sie od nich z daleka
    • agagor2 Re: chęć na palenie wraca 11.10.05, 22:57
      Ja rzuciałam w ciązy i nie paliłam prawie 2 lata (nawet jak już nie karmiłam),
      ale pewnego pięknego dnia przyjechała na kilka dni moja siostra (palaczka) i tak
      jakoś zaczęłam - najpierw jeden potem drugi i poszło. W kilka dni doszłam
      ponownie do paczki dziennie (jak przed ciązą). Ale tydzień temu powiedziałam
      sobie, ze to mój ostatni papieros (paliłam 4 miesiące) i od tygodnia znowu nie
      palę. I sama nie mogę uwierzyć, że tak łatwo mi poszło - po prostu stwierdziłam
      że nie palę i jużsmile
      • cocollino1 Re: chęć na palenie wraca 12.10.05, 10:00
        ja palilam przed ciąża, w ciązy oczywiscie nie, w trakcie karmienia tez nie,
        natomiast po skonczeniu karmienia wrocilam, lecz od sierpnia rzucilam i jest
        ok,nie pale, nie ciagnie mnie, gorzej z rzuceniem jedzenia, ale to juz inny
        tematsmile)
        • agagor2 Re: chęć na palenie wraca 12.10.05, 14:06
          no ładnie - wyjęłaś mi to z ust: "gorzej z rzucaniem jedzenia"
          dokładnie tak chciałam napisać, ale pomyślałam, że nie będę odstraszać palaczek
          od pomysłu rzuceniasmile
          to mój kolejny nałóg - przy czym w moim przypadku nie wiąże się nijak z paleniem
          lub nie smile
          I czy palę czy nie jem tak samosad
          • cocollino1 Re: chęć na palenie wraca 12.10.05, 14:13
            hahahahhaha, mam to samo, niestetysad(((( i to jak sie okazalo jest dla mnie
            wiekszy nalog niz palenie. Oczywiscie wiem, ze silna wola, cwiczenia itp itd,
            ale wlasnie nie moge sie utrzmac przy tymsad(((((((((((((((((
            • agagor2 Re: chęć na palenie wraca 12.10.05, 20:05
              Teraz tyle szumu pod hasłem "rzuć palenie", a to w zasadzie (przynajmniej dla
              mnie) jest stosunkowo proste. Mi bardziej potrzebne jest "rzuć jedzenie"
              jakoś na to silnej woli mi nie starczasad((((((((((((((((
    • sunflower Re: chęć na palenie wraca 12.10.05, 18:03
      Ja wlasnie od kiedy przeszlam na diete zaczelam miec obsesyjne mysli o
      zapaleniu papierosa.
      Łomatko..ledwo sie trzymam. Wczoraj ktos mi przerysowal samochod na parkingu.
      Usluzna kolezanka "No co sie tak denerwujesz. Chcesz, to dam ci zapalic".

Zmobilizowalam sie resztka sil, aby odmowic : )).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka