a_melia 12.10.05, 14:30 Moja córka skończy w styczniu 6 lat. Od miesiąca na jej majtkach zaobserwowałam spore upławy. Czy jest to normalne w tym wieku? Amelia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maladorotka Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 14:32 nie, to niejest normalne, a jaki maja kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 14:40 moja coreczka 3 letnia miala przez rok zółte, ropne uplawy, okazalo sie, ze to bakteria E.coli. Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 14:49 i w tej chwili jest trzeci miesiac na szczepionce . Musisz zrobic jej wymaz z pochwy na posiew w laboratprium. Odpowiedz Link Zgłoś
a_melia Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 14:56 Serdeczna dzięki. Upławy są koloru żółtego, nieraz biało-żółtego. Raz bardziej gęste, raz wodniste. Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 15:04 Amelka, zrob jej wymaz, bo jesli to E.coli to trzeba szybko zadzialac - ja przezylam horror. Jak bedziesz miala wynik to powiem Ci co robic. Odpowiedz Link Zgłoś
a_melia Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 15:14 Dzięki, dzięki. Z góry wielkie sorry za głupie pytanie. Wymaz zrobić mogę w zwykłym laboratorium ? mam na myśli pobieranie próbki do badania Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 15:16 Tak, ja zrobilam w laboratorium prywatnie przy szpitalu dzieciecym. Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 15:17 A pytanie nie bylo glupie, glupie sa tylko odpowiedzi. Mozesz sama zrobic wymaz, tylko idz do laboratorium i popros o wymazówke i mozesz sama leciutko dotknac miedzy wargami sromowymi i zaniesc do lab. Odpowiedz Link Zgłoś
a_melia Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 15:19 Wielkie dzięki Amelia Odpowiedz Link Zgłoś
anita_bm Do maladorotka 12.10.05, 15:31 Miałam właśnie pisać maila do Ciebie. Zobaczyłam jednak, że pojawił się ten problem, więc piszę tutaj. Moja 15,5-miesięczna Julka od jakichś 4 miesięcy ma upławy (zółtawo-zielonkawe). Znajoma z forum poradziła, żebym w tej sprawie napisała do Ciebie. Podejrzewam, że może to być e.coli. Mała miała już problemy z tymi bakteriami. Za tydzień w sobotę idę do ginekologa i przy okazji zabiorę małą ze sobą, żeby jej też pobrał wymaz z pochwy. Napisz, jak była mała leczona. Moja była leczona, ale na e.coli w moczu i kale. Upławy zostały. Podejrzewam, że w kale znów ma - dzisiaj zaniosłam kupkę na posiew. Jakie mała miała objawy, poza upławami. Moja niespokojnie śpi i ma podrażnioną pipcię (zaczerwieniona + krostki). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anita_bm Re: Do maladorotka 12.10.05, 15:39 Dodam jeszcze, że mała nie ma ostatnio najlepszego apetytu. Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: Doanita 13.10.05, 09:22 Anitka zrob jak najszybciej wymaz z pochwy, bo E.coli z pochwy przechodzi do cewki moczowej i niestety bada sie mocz, a nie robi wymazu. Jesli to bedzie E.coli to stan na glowie zeby dziecko dostało Uro Vaxom - szczepionke i MACMIROR DOUSTNIE I MACMIROR KREM DO POCHWY!! Zaoszczedzisz dzieki temu dziecku roku leczenia. Ja to przezylam idoslownie po roku czytania, wizyt w calej Polsce udlo mi sie wyleczyc coreczke. E.coli jest bardzo zjadliwa i szybko sie mutuje. jesli mozesz zaraz po posiewie wycisnij do pochwy masc gentamycynowa do pochwy, a wargi posmaruj albo gentamycyna albo bactrobanem i szybko Uro Vaxom Odpowiedz Link Zgłoś
anita_bm Re: Doanita 13.10.05, 12:53 Tak na szybko spytam o bactroban. Mam tę maść a dokładnie maść 20mg/g. Czy mogę nią smarować małą? Dopiero w przyszłą sobotę zrobię małej wymaz. Mam nadzieję, że to nie za późno. Gdy będę miała już wyniki napiszę do Ciebie. Tymczasem, pa! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
maladorotka Re: Doanita 13.10.05, 13:02 jesli masz taka malutka tubke, jak masci do oczu to mozesz dac na wargi i wcisnac do srodma. Jesli taka duza jak clotrimazol to tylko na wargi. Odpowiedz Link Zgłoś
anita_bm Do maladorotka 13.10.05, 13:05 Ta maść ma 15g. Dostałam ją na twarz. Mój nr gg to 7619772 - tak będzie łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś