Dodaj do ulubionych

Upławy u 6-letniej dziewczynki

12.10.05, 14:30
Moja córka skończy w styczniu 6 lat. Od miesiąca na jej majtkach
zaobserwowałam spore upławy. Czy jest to normalne w tym wieku?
Amelia
Obserwuj wątek
    • maladorotka Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 14:32
      nie, to niejest normalne, a jaki maja kolor?
    • maladorotka Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 14:40
      moja coreczka 3 letnia miala przez rok zółte, ropne uplawy, okazalo sie, ze to
      bakteria E.coli.
      • maladorotka Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 14:49
        i w tej chwili jest trzeci miesiac na szczepionce . Musisz zrobic jej wymaz z
        pochwy na posiew w laboratprium.
    • a_melia Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 14:56
      Serdeczna dzięki.
      Upławy są koloru żółtego, nieraz biało-żółtego. Raz bardziej gęste, raz
      wodniste.
      Amelia
      • maladorotka Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 15:04
        Amelka, zrob jej wymaz, bo jesli to E.coli to trzeba szybko zadzialac - ja
        przezylam horror. Jak bedziesz miala wynik to powiem Ci co robic.
    • a_melia Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 15:14
      Dzięki, dzięki. Z góry wielkie sorry za głupie pytanie. Wymaz zrobić mogę w
      zwykłym laboratorium ? mam na myśli pobieranie próbki do badania
      Amelia
      • maladorotka Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 15:16
        Tak, ja zrobilam w laboratorium prywatnie przy szpitalu dzieciecym.
      • maladorotka Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 15:17
        A pytanie nie bylo glupie, glupie sa tylko odpowiedzi. Mozesz sama zrobic wymaz,
        tylko idz do laboratorium i popros o wymazówke i mozesz sama leciutko dotknac
        miedzy wargami sromowymi i zaniesc do lab.
    • a_melia Re: Upławy u 6-letniej dziewczynki 12.10.05, 15:19
      Wielkie dzięki
      Amelia
      • anita_bm Do maladorotka 12.10.05, 15:31
        Miałam właśnie pisać maila do Ciebie. Zobaczyłam jednak, że pojawił się ten
        problem, więc piszę tutaj. Moja 15,5-miesięczna Julka od jakichś 4 miesięcy ma
        upławy (zółtawo-zielonkawe). Znajoma z forum poradziła, żebym w tej sprawie
        napisała do Ciebie. Podejrzewam, że może to być e.coli. Mała miała już problemy
        z tymi bakteriami. Za tydzień w sobotę idę do ginekologa i przy okazji zabiorę
        małą ze sobą, żeby jej też pobrał wymaz z pochwy. Napisz, jak była mała
        leczona. Moja była leczona, ale na e.coli w moczu i kale. Upławy zostały.
        Podejrzewam, że w kale znów ma - dzisiaj zaniosłam kupkę na posiew. Jakie mała
        miała objawy, poza upławami. Moja niespokojnie śpi i ma podrażnioną pipcię
        (zaczerwieniona + krostki).

Pozdrawiam!
        • anita_bm Re: Do maladorotka 12.10.05, 15:39
          Dodam jeszcze, że mała nie ma ostatnio najlepszego apetytu.
          • maladorotka Re: Doanita 13.10.05, 09:22
            Anitka zrob jak najszybciej wymaz z pochwy, bo E.coli z pochwy przechodzi do
            cewki moczowej i niestety bada sie mocz, a nie robi wymazu. Jesli to bedzie
            E.coli to stan na glowie zeby dziecko dostało Uro Vaxom - szczepionke i MACMIROR
            DOUSTNIE I MACMIROR KREM DO POCHWY!! Zaoszczedzisz dzieki temu dziecku roku
            leczenia. Ja to przezylam idoslownie po roku czytania, wizyt w calej Polsce udlo
            mi sie wyleczyc coreczke. E.coli jest bardzo zjadliwa i szybko sie mutuje. jesli
            mozesz zaraz po posiewie wycisnij do pochwy masc gentamycynowa do pochwy, a
            wargi posmaruj albo gentamycyna albo bactrobanem i szybko Uro Vaxom
            • anita_bm Re: Doanita 13.10.05, 12:53
              Tak na szybko spytam o bactroban. Mam tę maść a dokładnie maść 20mg/g. Czy mogę
              nią smarować małą? Dopiero w przyszłą sobotę zrobię małej wymaz. Mam nadzieję,
              że to nie za późno. Gdy będę miała już wyniki napiszę do Ciebie. Tymczasem, pa!
              Dzięki!
              • maladorotka Re: Doanita 13.10.05, 13:02
                jesli masz taka malutka tubke, jak masci do oczu to mozesz dac na wargi i
                wcisnac do srodma. Jesli taka duza jak clotrimazol to tylko na wargi.
                • anita_bm Do maladorotka 13.10.05, 13:05
                  Ta maść ma 15g. Dostałam ją na twarz. Mój nr gg to 7619772 - tak będzie łatwiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka