Dodaj do ulubionych

Doktor Post-okulistka

26.11.05, 12:43
Czy ktoś leczył zeza u dziecka u pani Post .Zaczełam tam jeździć z
małym.Zaproponowała mi zabieg polegający na wstrzyknieciu w mięsień oczny
toksyny , które poluźnią mięśnie.Ja ta to zrozumiałam. Jednak teraz gdy
termin się zbliża jestem pełna obaw.Prosze jak ktos wie o co w tym chodzi i
ma jakies doswiadczenie o pomoc. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • azile8 Re: Doktor Post-okulistka 26.11.05, 14:29
      Moje dziecko tez mialo zeza.Moge powiedziec,ze mialo poniewaz po 2,5 roku
      leczenia kat zeza zmniejszyl sie znacznie i teraz jest juz niewidoczny /kat zeza
      byl 10 stoni teraz 2 stopnie/.Wada zmniejszyla sie o polowe.Leczenie polegalo
      tylko na noszeniu okularow i przyslanianu zezujacego oka.Poza takim leczniem
      nikt niczego nam nie proponowal,dodam,ze bylam z nia u dwoch lekarzysurprisedrdynator
      okulistyki na Nieklanskiej i w Dziekanowie Lesnym.Przeczytaj moj post "wada
      wzroku".Wczoraj o tym pisalam.
      • renita1 Re: Doktor Post-okulistka 27.11.05, 11:53
        Byłam u tej pani doktor, i szczerze mówiąc, nie zrobiła na mnie dobrego
        wrażenia. Też zaproponowała nam zastrzyki z botuliny, aby zmniejszyć oczopląs u
        małego. Nie zdecydowaliśmy się tego robić u tak małego dziecka. I co się
        okazało? Oczopląs bardzo się zmniejszył BEZ JEJ DROGICH ZASTRZYKÓW. Ona
        proponuje te zastrzyki prawie każdemu, bo robi badania naukowe w tym kierunku.
        Jednak jest to metoda nowa, mało rozpowszechniona, więc na twoim miejscu
        skonsultowałabym się najpierw z jakimś innym dobrym okulistą, np. doktorem
        Hautz z Warszawy. Jeżeli chodzi o doktor Prost, to jej nie polecam, jednak
        polecam jej męża - o nim słyszałam same dobre opinie. Pozdrawiam
        • jola22221 Re: Doktor Post-okulistka 27.11.05, 17:23
          Dziękuję za odpowiedź.Bardzo proszę o jakieś szczególy na temat tego pana
          doktora. Moje dziecko ma 18 miesięcy, badane było przez panią doktor dwa razy.
          Przepisała mu okulary ale nie chce i ch nosić. Prawdę mówiąc to nie wiem jaki
          ma kąt zeza bo mnie o tym nie poinformowała.Mały strasznie płakał na tych
          wizytach i samoa już nie wiem czy go dobrze zdiagnozowała.Masz okulista
          zaproponował operację ale dopiero po 4 roku życia.
          • tolka11 Re: Doktor Post-okulistka 28.11.05, 17:09
            Profesor Prost to fantastyczny lekarz. prowadzi mojego syna. jest konkretny,
            rzeczowy, życzliwy, nie obiecuje cudów, ale robi cuda. Dwukrotnie operował
            mojego syna [V st. retinopatii], zresztą z tego, co wiem jako jedyny w Polsce
            przeprowadza tego typu operacje.Jeżdzę do niego 300 km w jedną stronę. Polecam
            z czystym sumieniem. Mój mały też ma wadę wzroku, ale nosi od 10 m-ca życia
            okulary i wada zanika. tolka11
          • amr9 Re: Doktor Post-okulistka 01.12.05, 23:54
            Ja też bardzo polecam dr Hautza, przyjmuje prywatnie, gdzieś w centrum,ale nie
            mam już namiarów.Jest to specjalista CZD.Bardzo miły lekarz dla dzieci.
        • renita1 Re: Doktor Post-okulistka 27.11.05, 18:16
          Jeżeli chodzi o dr Hautza to przyjmuje w Warszawie. Jakbyś chciała jego
          dokładne namiary to poszukam jutro i Ci napiszę. Polecili mi go w CZD i
          faktycznie muszę stwierdzić, że to porządny lekarz. Natomiast prof. Prost
          przyjmuje tam gdzie jego żona i cieszy się o dużo lepszą opinią - m.in. ma
          dobre podejście do dzieci. Sama jednak jeszcze u niego nie byłam
          • tabaluga0 Re: Doktor Post-okulistka 27.11.05, 21:38
            faktycznie droga ta boltulina, podobno ok 600zl ale czasami jeden zabieg nie
            wystarcza, my tez mamy zeza i czekamy co dalej, czy zabieg czy botulina.
            zaklejamy oczka ale jakos nie widac poprawy.
            • azile8 Re: Doktor Post-okulistka 27.11.05, 21:42
              Jak dlugo zaslaniacie oko?U nas poprawa byla widoczna dopiero po roku.A po dwoch
              latach kat zeza zmniejszyl sie z 10 na 2 stopnie.
    • gaja24 Re: Doktor Post-okulistka 29.11.05, 10:52
      Byłam z dzieckiem i u jednego i u drugigo okulisty.
      Jeżeli chodzi o dr Hautza to przyjmuje prywatnie w przychodni Gromada (tam
      gdzie hotel) i na ul. Waliców w tej przychodni Profesorsko-ordynatorskiej.
      Prosta równiez polecam, to bardzo doświadczony lekarz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka