Dodaj do ulubionych

nieświeży oddech

07.12.05, 11:55
U mojego 2-letniego synka pojawił się niezbyt miły zapaszek z ust. Mimo mycia
pastą do ząbków ( pasta bez fluoru dla alergików)nadal jest przykry zapach. Z
tego co wiem to nie ma żadnych psujących sie zębów, więc może to z przewodu
pokarmowego - macie jakieś teorie na taka przypadłość.
Jestem z synkiem umówiona do dentysty za tydzień ale może coś mi podpowiecie
wcześniej.
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • goda15 Re: nieświeży oddech 07.12.05, 17:36
      A jak długo to trwa?
      Mojemu synkowi (5 lat) też bardzo śmierdziało z buzi, trwało to może z 5 dni, a
      potem zaczęlo go bardzo boleć gardło i co się okazało, że ma zaropiałe całe
      migdałki.
    • musia2002 Re: nieświeży oddech 07.12.05, 17:45
      Z moim synem bylo tak bardzo dlugo-latalam po lekarzach
      [pediatra,laryngolog,dentysta,laboratoria].Najczesciej po spaniu smierdzialo mu
      z buzi.Po wszystkich badaniach okazalo sie,ze moj maly ma dziurki[wyzlobienia]
      na migdalkach i tam zbieraja sie resztki pokarmu i to fermentuje.Taka uroda
      mojego dziecka.A zaczelo sie juz jak jeszcze nie mial zebow.
      • asia741 Re: nieświeży oddech 19.12.05, 13:09
        to tak jak u mojeje małej - 11 m-cy. A coś podawałaś? Myłlisz że powinnam pójść
        do lekarza bo może to być coś z gardłem. Zaznaczam że nie była dotąd chora
        dlatego nie miałam takich podejrzeń. Pozdrawiam
    • mol3331 Re: nieświeży oddech 07.12.05, 18:42
      corecki napisała:

> U mojego 2-letniego synka pojawił się niezbyt miły zapaszek z ust. Mimo mycia
      > pastą do ząbków ( pasta bez fluoru dla alergików)nadal jest przykry zapach. Z
      > tego co wiem to nie ma żadnych psujących sie zębów, więc może to z przewodu
      > pokarmowego - macie jakieś teorie na taka przypadłość.
      > Jestem z synkiem umówiona do dentysty za tydzień ale może coś mi podpowiecie
      > wcześniej.
      > Agnieszka

A czy dziecko nie skarży się na ból gardła?
      U mojego syna na początku listopada pojawił się nieświeży oddech. Skarżył się
      też na kwaśny smak w buzi. Zmyliło mnie to, że nie miał temperatury i ogólnie
      wyglądał dobrze. Kiedy poszłam z nim do pediatry załamała ręce. Okazało się, że
      dziecko ma ropną anginę wirusową. Podejżewała mononukleozę. Ostatecznie jednak
      na podstawie wymazu z gardła wyszło, że to angina ropna. Ropa zalewała mu
      gardło a ja nie zajżałam odpowiednio wcześnie i zareagowałam zbyt późno.
    • corecki Re: nieświeży oddech 08.12.05, 09:49
      Witam,
      dziękuję za informacje - fakt mój mały ma teraz katar więc i może gardło jest
      zainfekowane.
      Jak sie podleczy to zobacze wtedy czy zapaszek sie nadal utrzymuje.
      • mamajakuba Re: nieświeży oddech 08.12.05, 15:31
        Witam,
        jeżeli dziecko ma katar to "zapaszek" może być też efektem infekcji w zatokach. Ostatnio szukając informacji o zespole zatokowo-oskrzelowym, trafiłam w jednym z artykułów na informację, że przy ropnym katarze może występować także nieświeży oddech.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka