q_211 09.12.05, 22:12 mój synek spażył sobie rączke,pojawił się pęcheż ale on Go sobie odrywa nie chce zawinąć i niewiem co z ty zrobić czym można posmarować bo boję się że ta rana jest świeża Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agucha27 Re: opażona rączka 09.12.05, 22:32 To chyba jakiś dzień poparzeń. Mój maluszeki też wylał na siebie gorącą kawę. ma poparzone ramię, troszkę łopatkę i szyję. W większości jest to na szczęście tylko rumień i gdzie niegdzie pęcherze. Lekarka kazała robić mu okłady z maści Argosulfan, zapisała antybiotyk i oczywiście coś przeciwbólowego i na uspokojenie.O dziwo mały płakał tylko pierwsze pół godziny, a póżniej obyło się bez żadnych uśmierzaczy bólu. Polecam Argosulfan. Ja nakładam grubą warstwę na jałowy opatrunek i obwiązuję bandażem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama4dzieci Re: opażona rączka 10.12.05, 16:23 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=35623 tU MASZ LINKA DO NOWEGO forum oparzone dzieci. Znajdziesz wnim wszystkie niezbedne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś