nataszak 02.01.06, 13:02 Mój synek 1,5 roku zgrzyta ząbkami. Co to może oznaczać? Czy ktoś wie? Słyszałam że to mogą być np. jakies pasożyty w przewodzie pokarmowym? Poza tym ostatnio stracił apetyt. Czy te dwie rzeczy można ze sobą powiązać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafera Re: zgrzytanie ząbkami 02.01.06, 13:37 tak. oczywiscie, jesli nie jest to jego cecha od urodzenia. ale zgrzytanie zebami czesto jest objawem robaczycy, idz do przychodni i zrob dziecku test na robaki. Odpowiedz Link Zgłoś
krzys111 Re: zgrzytanie ząbkami 02.01.06, 15:59 jezeli zgrzyta przez sen to duze prawdopodobienstwo ze to owsiki. Jezeli w dzien to moze byc nawykowe (podpatrzyl u kogos?) Odpowiedz Link Zgłoś
nika2002 Re: zgrzytanie ząbkami 02.01.06, 20:28 A może jest to nowa "zabawa" ostatecznie kiedyś nie miał zębów a teraz ma i jest to nowa umiejętność.moja córka tak robiła a potem znudziło jej się i przestała.możliwe też że wychodzą następne zęby i swędzą dziąsła.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś