Dodaj do ulubionych

do kuba1206 - napisz proszę jak Antoś

08.02.06, 08:49
Wszyscy się tu o nim myślimy!
Obserwuj wątek
    • kuba1206 ciesze sie, że trzymacie kciuki ;-) 08.02.06, 12:26
      jest lepiej!!!
      wczoraj ok. godz. 14 odłaczyli go od respiratora, oddycha mu sie cieżko, ale
      walczy.
      rano rozmawiałam z prof. i ma nadzieje,że Antek sobie poradzi.
      jadę do niego za chwile to okaże sie jak sobie radzi.
      jeszcze te zaleganiaaaaaa - żeby pozbył się tego problemu to byłoby super!

jeszcze raz dzięki i pozdrawiam WAS
      u nas fatalna pogoda brrr - leje
      • kuba1206 znów pod respiratorem ;-(((( 10.02.06, 07:15
        tak sie cieszyła,ze juz sam oddycha,że w końcu coś "do przodu", ale duszności
        jakie miał spowodowały, że wczoraj znowu został podłączony do respiratora sad((

jak długo to jeszcze potrwa???? i dlaczego tak się dzieje????
        • gosiap10 Re: znów pod respiratorem ;-(((( 10.02.06, 13:07
          Marta,
          Wiem jak chcialabys juz moc byc znowu ciagle przy Antku wiedzac, ze wszystko
          jest OK. A bedzie! Nigdy w to nie zwatpilam!!!! Antos jest SUPER CHLOPAKIEM,
          tylko jego serduszko potrzebuje troche wiecej czasu by dojsc do siebie
          i zaakceptowac nowy przeplyw krwi. Czasami tak bywa. I nikt nie wie dlaczego!
          Calym sercem jestesmy przy Was. Zobaczysz bedzie dobrze!!!!!
          Sciskamy Was mocno.
          Gosia, mama Marty (HLHS)
          • kuba1206 Re: znów pod respiratorem ;-(((( 10.02.06, 19:37
            dzis wydawało mi sie ( a może nie???) że był spuchniety bardziej, szczególnie
            buzia i rączki.
            serce mi sie kraje jak na niego patrze, jak on patrzy na mnie...
            staram sie przy nim nie płakać, ale becze jak ide przez cały VIIIoddz. i zadaje
            sobie (głupie) pytania dlaczego????czemu tak jest????czmu nie juz nie może być
            dobrze???

• mamamaksia1 Re: znów pod respiratorem ;-(((( 10.02.06, 21:07
              Nie odpowiem na te wszystkie pytania, ale je rozumiem. I jestem cały czas
              myślami z Wami. Życzę Wam goraco, żeby to wszystko się pomyślnie i szybko
              skończyło. Magdalena mama Maksia (HLHS)
              • izakam51 Re: znów pod respiratorem ;-(((( 10.02.06, 22:02
                Myslami jestesmy z wami i wierzymy,że bedzie dobrze. Trzymajcie sie dzielnie.
                Iza
    • kuba1206 czekam na ten cud, a on nie nadchodzi..... 13.02.06, 17:06
      antoś już 19 dni na intensywnej z czego lewdo 3 dni bez respiratora wytrzymał.

strasznie sie te dni wloką, mam wrażenie jak by go już z miesiąc nie było.
      • gonis1 Re: czekam na ten cud, a on nie nadchodzi..... 13.02.06, 17:35
        Wiem jak dni mogą się wlec i pamiętam strach przed nocą . Nie trać wiary i
        czekaj cierpliwie. Trzymamy kciuki za Antosia i za Was.
        Gosia mama Poli / tetralogia fallota/
      • mamamaksia1 Re: czekam na ten cud, a on nie nadchodzi..... 13.02.06, 21:41
        cierpliwosci zyczymy, jeszcze troche i bedzie lepiej, musi byc. Trzymamy kciuki
        magda, robert i maksio z poznania
      • i.w.a Re: czekam na ten cud, a on nie nadchodzi..... 13.02.06, 23:54
        uda się Antosiowi napwno nie możecie w niego wątpić ja też raz zwątpiłam wmoją
        córeczke,ale moja mama natychmiast postawiła mnie do pionu.nasze dzieciaczki są
        silne.dadza radę.jestem z wami sercem i modlitwą.bedzie dobrze inaczej nie moze
        byc.pozdrawiam.Iwona mama Wiki TGA
      • aaparzoch1 Re: czekam na ten cud, a on nie nadchodzi..... 14.02.06, 07:11
        Trudno w takich chwilach znależć właściwe słowa, zwłaszcza jeśli samemu się
        tego nie doświadczyło. Ale cały czas mocno zaciskamy kciuki za dzielnego
        Antosia. Wierzę, że da sobie radę, bo wie, że ma dla kogo żyć, mając tak
        kochających rodziców. W takim dniu niech spełnią się Wasze marzenia.
      • meralda Re: czekam na ten cud, a on nie nadchodzi..... 14.02.06, 17:42
        Jestem z Tobą myślami - widziałyśmy się w Prokocimiu, gdy Krzyś leżał najpierw na kardiologii, a potem na IT... to było bardzo niedawno, raptem kilka dni... Ja dobrze wiem, jak to jest zostawiać tam dziecko i wiem, jak czas się dłuży. Ale Krzyś jest już ze mną w domu, Twój Antek też do niego wróci, NA PEWNO

Katarzyna, mama Krzysia (przerwany łuk aorty)
    • ewire Re: do kuba1206 - napisz proszę jak Antoś 14.02.06, 18:05
      Znam ten scenariusz....Alusia po Norwoodzie spędziła na intensywnej prawie dwa
      miesiące. Jak ją odłączali strasznie się cieszyłam, ale radość trwała góra dwa
      dni i wracała na respirator. Najpierw zapalenie płuc, potem infekcja, której nie
      potrafiono określić, duże zalegania. Pęcherzyki płucne się sklejały i ... Boże,
      jak ona cierpiała. Ale nigdy nie traciłam wiary. Powtarzałam jej do uszka, że
      mamusia czeka i będzie tak długo czekać, jak długo będzie trzeba. I udało
      się.... za 7 razem, ale się udało.
      I Antosiowi się uda, ale musicie być cierpliwi.Mocno trzymamy kciuki za Antosia
      i za Was.

Ewa
      • kuba1206 Re: do kuba1206 - napisz proszę jak Antoś 15.02.06, 07:58
        Antek ma się chyba lepiej bo wczoraj zjadał juz po 30ml i nie było zalegania,
        zaczął lepiej sikać.

a teraz z innej beczki:
        wczoraj razem z Pawłem byliśmy w szpit. i oprócz ubranek, pieluch itp. rzeczy
        przekazanych przez Fundusz na Rzecz Dzieci z Wadami Serca były zabawki, to
        chyba dziecki najbardziej ucieszyło!!!!
        Była to mała iskierka radości, tuliły te maskotki i były na prawdę bardzo,
        bardzo szczęśliwe!!!!!
        Udzielilismy wywiadu (wink) dla radia kraków, by pokreślic,że 14.02 to nie tylko
        walentynki ,ale tez Światowy Dzień wiedzy o wrodzonych wadach serca.
        czy sie nam to udało nie wiem???
        mysle,że udało się na pewno sprawić radośc dzieciom!
        • i.w.a Re: do kuba1206 - napisz proszę jak Antoś 15.02.06, 09:42
          to powoli do przodu ,bardzo się cisze duzo uścisków dla małego
          • i.w.a Re: do kuba1206 - napisz proszę jak Antoś 17.02.06, 18:39
            • mama-aga Re: do kuba1206 - napisz proszę jak Antoś 17.02.06, 19:20
              wszystko musi sie dobrze skonczyc, mocno w to wszyscy wierzymy. calusy dla
              Antosia
            • kuba1206 lepiej ;-) 17.02.06, 19:21
              dzis odłączono Antosia od respiratora (ale cicho sza - nie zapeszam)
              mam na dzieję,ze "do 3x sztuka", bo to 3 próba, na razie jest ok., ale to
              dopiero kilka godzin samodzielnego oddychania.
              zjadał ostatnio dobrze, ładnie sikał (śmiesznie to brzmi), obrzęki sie
              zmniejszają

trzymajcie mocno kciuki !!!
              • djdag Re: lepiej ;-) 17.02.06, 21:09
                Cały czas trzymam kciuki za Antosia i myślę o nim, oby ta próba się powiodła smile
              • i.w.a Re: lepiej ;-) 17.02.06, 21:29
                ładnie sikał brzmi SUPER a nie śmiesznie.nie zapeszając "byle tak dalej"!
                pozdr.Iwona mama Wiki TGA
              • mariuszek511 Re: lepiej ;-) 17.02.06, 22:10
                SUPER!!! takie wiadomoścismile terza już może być tylko lepiej, doskonale wiemy co
                to znaczy. cieszymy się razem z Wami!!! smile))
                • izakam51 Re: lepiej ;-) 17.02.06, 23:04
                  Wspaniale, dzielny Antoś, oby tak dalej.
                  Iza
              • gosiap10 Re: lepiej ;-) 17.02.06, 23:44
                My trzymamy kciuki caly czas i modlimy sie za Antosia. Teraz juz musi byc tylko
                lepiej!!!!
    • aaparzoch1 Re: do kuba1206 - napisz proszę jak Antoś 18.02.06, 05:40
      Super wiadomości. Cieszymy się razem z Wami. Brawa dla Antosia. Cała nasza
      trójka trzyma kciuki za jego zdrówko. Pozdrawiamy Was.
      • kuba1206 nadal oddycha sam ;-) straszni sie ciesze 19.02.06, 15:06
        oddycha sam,sika dobrze, samodzielnie zjada po ok.60-70ml, czasem ma
        duszności, ale wierzę że da sobie radę.

dziekuję WAM za te kciuki wink
        ma nadzieje,ze teraz już tylko do przodu!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka