wioletamiler 09.02.06, 11:24 może ktoś mi podpowie jak ulżyć 11 miesięcznej kruszynce przejść ją bezboleśnie,zaatakowane jest całe ciałko i śluzowki,wysoka temperatura,nie chce nic przełknąć, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajkai Re: wiatrówka u maluszka 09.02.06, 11:29 smarujesz gencjaną ? Wiem ze teraz lekarze przepisują jakas biala masc..ale gencjana najlepsza. Moja Zosia wlasnie konczy ospe i ANI razu nie narzekala ze ja swedzi ! Smaruj gencjana na spirytusie a przy pupie , ustach gencjana na wodzie. Oprocz tego mozesz podawac leki tj. melisal. Lekarz nic Ci nie przepisal ?? Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: wiatrówka u maluszka 09.02.06, 11:40 Potwierdzam, moja Zośka miała w wieku 13 miesięcy i właśnie gencjana najlepiej zasuszala krostki. Coś przeciwgorączkowego, u mnie Zośka gorączkowała prawie 5 dni do wyjścia ostatnich krostek, tak ok. 39 stopni, dużo pić a jak bardzo swędzi - Fenistil w sztyfcie, punktowo, na krostkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wioletamiler Re: wiatrówka u maluszka 09.02.06, 12:51 byłam u lekarza z córką dostałam gencjanę loton do smarowania Tanno-Hermal i antybiotyk isoprinosine a czy wy też dostałyście antybiotyk? Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: wiatrówka u maluszka 09.02.06, 12:57 Nie, my nic tylko fenistil i pudroderm, o gencjanie sama wiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: wiatrówka u maluszka 09.02.06, 12:59 to lek przeciwwirusowy, trudno powiedzieć jedni lekarze stosują u dzieci inni nie.Ja stosowałam tylko gencjanę 1 dzień, a właściwie nic i przeszło samo. www.przychodnia.pl/el/leki/leki.php3?lek=1160 Odpowiedz Link Zgłoś
kajkai Re: wiatrówka u maluszka 09.02.06, 14:04 po diabla antybiotyk ??? Przeciez to wirus !! Odpowiedz Link Zgłoś