Dodaj do ulubionych

drosetux-moge czy nie?

10.02.06, 19:14
Dziewczyny moj 8 miesieczny synek bardzo kaszle(suchy kaszel). Czy moge mu
podac Drosetux ...nie jest za maly? a moze lepiej dac mu syrop prawoslazowy?
Prosze o odpowiedz dziekuje z gory! Mama Daniela
Obserwuj wątek
    • madzia189 Re: drosetux-moge czy nie? 10.02.06, 20:03
      Mysle ze jeden i drogi syrop mu nie zaszkodzi.Ale poleciła bym Drosetux jest to
      syrop homeopatyczny wiec nie ma zadnych przeciwskazan.
    • antonina_74 Re: drosetux-moge czy nie? 10.02.06, 20:31
      Drosetux nie zaszkodzi ale z mojego doświadczenia po prostu nie działa. mój syn
      po 2 tyg. stosowania Drosetuxu kaszle tak samo jak przed stosowaniem. W tym
      syropie chyba po prostu nie ma żadnych leczniczych składników.
      • gelsemium Re: drosetux-moge czy nie? 10.02.06, 20:46
        Ja, niestety, też nic dobrego o tym syropie nie powiemuncertain Próbowałam dawać go
        swego czasu synkowi, ale kaszel po nim był jeszcze większy. Natomast bardzo
        skutecznym okazał się Phytotux, również homeopatyczny. Szczególnie na kaszel
        spazmatyczny, napadowy.
    • dagu75 Re: drosetux-moge czy nie? 10.02.06, 22:25
      Spróbuj kropli homeo. Husteel na kaszel suchy, ja dają w czasie ostrego napadu
      3-5 kropli co 15 min przez 2 godz, a potem co 3 godz 5 kropli do ustąpienia
      objawów i jeszcze trochę. Dobry jest też Tartephedrel. Też krople.
      • dagu75 Re: drosetux-moge czy nie? 10.02.06, 22:26
        Zapomniałam dodać, że podaje je się na platikowej łyżeczce, odrobinę
        rozwodnione.
        • mloda_mamula Re: drosetux-moge czy nie? 11.02.06, 12:36
          Z lekami homeo jest tak że jednemu pomagają innym nie, dlatego żeby wiedzieć
          czy maluszkowi pomoże trzeba spróbować. Moje doświadczenie z kaszlem i lekami
          homeo. Najpierw pomagał super właśnie Drosetux, 10-15 min po podaniu koniec
          kaszlu na wiele godzin a czasem nawet na calutką noc, przy następnej infekcji i
          kaszlu natomiast na Drosetux nie było reakcji, natomiast Stodal również homeo
          sprawdził się w 100%, za to w trakcie kaszlu z którym teraz walczymy: strasznie
          suchy nocny kaszel, obydwa syropy nie działały, za to postawiłam trzy razy
          bańki, wczoraj ostatni raz i wczoraj też w nocy dałam jej kulki home, Drosera
          9CH, i jest o niebo lepiej. Doradziła mi to z resztą jedna z mam na forum,
          dlatego może teraz ja tobie choć troszkę pomogę smile) Moja mała ma 19 m-cy, ale z
          tego co wiem 8 m-cznemu też można spokojnie dać leki home, nie jestem jeszcze
          za bardzo biegła w tym temacie. Bańki też wiele mam stawia dzieciom w tym
          wieku, ale tego sama nie robiłam więc nie będę sie wypowiadać. Jeżeli masz do
          mnie jakieś pytanko, chętnie odpowiem na priv.
          I jeszcze ważne, jeżeli jeszcze tego nie robisz, nawilżaj powietrze. Ja wieszam
          mokry ręcznik na kaloryferze, ale nie takie prosto z pralki, bo mi lekarka
          powiedziała, że chemia użyta do prania tez jest w powietrzu wtedy. I poprostu
          moczę jeden i ten sam ręcznik wiele razy.
          Pozdrawiam. Życze duużo zdrówka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka