Dodaj do ulubionych

suchy kaszel, brak innych objawow

21.02.06, 21:12
co mozna podać zeby pomoc dziecku?
co powinno sie podac , czym sie leczy.
pytam bo obawiam sie ze jak pojde do lekarza to znow kaze dac jakis
antybiotyk.
Obserwuj wątek
    • marghi Re: suchy kaszel, brak innych objawow 21.02.06, 22:16
      pasowalby jakis dobry syrop wykrztuslny,niestety suchy kaszel lubi byc dreczacy
      Pozdrawiam.
    • 5_monika Re: suchy kaszel, brak innych objawow 22.02.06, 08:18
      spróbuj Stodal w granulkach
    • agagru1 Re: suchy kaszel, brak innych objawow 22.02.06, 08:41
      Kropelki na kaszel dla dzieci SINECOD- mojemu synkowi bardzo pomagają w
      napadach suchego kaszlu. Daję 20 kropli/ łyżkę wody
    • basia.db Re: suchy kaszel, brak innych objawow 22.02.06, 13:12
      Gdy moje dzieci zaczynają kaszleć ( zazwyczaj przez sen ) to smaruję im plecki
      i klatkę piersiową maścią rozgrzewającą np. Vickiem. Przykrywam dokładnie
      kołderką i za chwilę spokojnie śpią do rana. A z syropów polecam Drosetux. Też
      wolę unikać antybiotyków.
    • joanna_ag Re: suchy kaszel, brak innych objawow 22.02.06, 13:15
      U nas niestety taki suchy kaszel skończył się antybiotykiem. A wcześniej
      podawałam Drosetux i niestety nic nie dało. Ale za to pomagał trochę Oilbas,
      smarowałam dwoma kropelkami piżamkę Kasi i było lepiej. No i mokra pielucha
      przy łóżku, ale to już standard. Mam nadzieję, ze u was obejdzie się bez
      antybiotyków. Pozdrawiam
      • mamawrock Re: suchy kaszel, brak innych objawow 22.02.06, 20:54
        Dziewczyny, Drosetoux to lek homeopatyczny - jesli decydujemy sie na homeopatie
        to nalezy pamietac, ze lek taki stosujemy dlugoterminowo (nawet i 2 m-ce!!) aby
        uzyskac efekt. To wazne.
        • 5_monika Re: suchy kaszel, brak innych objawow 23.02.06, 12:07
          jeżeli decydujemy się na Drosetux to powinien pomóc od razu, a nie czekać 2
          miesiące.Nie stossuje się go długoterminowo.
          Nie pomaga to się nie podaje.
          Pozdrawiam
          • mamawrock Re: suchy kaszel, brak innych objawow 24.02.06, 17:47
            5_monika, a skad Ty posiadasz wiedze na temat stosowania homeopatii? Uzyskujemy
            bowiem efekt ze stosowania leków homeopatycznych wowczas, kiedy stosujemy je
            dlugoterminowo. Taka zasade wpoila mi moja lekarka, jest to lekarz do ktorego
            mam spore zaufanie, nie sadze, aby sie mylila.
            • 5_monika Re: suchy kaszel, brak innych objawow 24.02.06, 17:53
              w takim razie ja mam inną wiedzę, inną lekarkę i inne doświadczenie w
              stosowaniu takich leków.
              Pozdrawiam
            • mami7 Re: suchy kaszel, brak innych objawow 24.02.06, 19:10
              Ale to jest absurd. Na syropku jest napisane, na kszel suchy lub wilgotny i nigdzie nie wspomniano o tym, ze delikwent ma sie męczyc z tym kaszlem 2 misiące.
              jest takie fajne forum homeopatyczne i spytaj moze tam, czy Twój lekarz aby prawde Ci mówi.
              • mamawrock Re: suchy kaszel, brak innych objawow 25.02.06, 21:45
                Dziewczyny, ja nie napisalam, ze Drosetux nalezy stosowac 2 m-ce... na litosc
                boska... napisalam wyraznie, ze leki homeopatyczne nalezy stosowac
                dlugoterminowo, aby uzyskac pozadany efekt leczenia, napisalam: "nawet i 2 m-
                ce". I nikt nie mowi, ze delikwent ma sie meczyc z kaszlem 2 m-ce....
                Podawalam dziecku niedawno Drosetoux i takie kropelki do noska na katar o
                nazwie Euphorbium - moj lekarz uprzedzil mnie, zeby kontynowac podawanie
                dluzej, tzn. nie przerywac zaraz po zmniejszeniu sie/ustapieniu objawow,
                poniewaz tak nalezy postepowac w przypadku lekow homeopatycznych.
                Niejednokrotnie dzieje sie tak, ze na efekt leczenia w przypadku homeopatii
                trzeba poczekac nieco dluzej, niz w przypadku tradycyjnych srodkow
                farmakologicznych.
                To wszystko. Dziele sie z Wami jedynie zaleceniem mojego lekarza. smile))
                • mami7 Re: suchy kaszel, brak innych objawow 25.02.06, 21:48
                  "Dziewczyny, Drosetoux to lek homeopatyczny - jesli decydujemy sie na homeopatie
                  to nalezy pamietac, ze lek taki stosujemy dlugoterminowo (nawet i 2 m-ce!!) aby
                  uzyskac efekt. To wazne."

Dośc jednoznacznie napisałaś. jak widac co innego miałas na myśli.

• mami7 Re: suchy kaszel, brak innych objawow 22.02.06, 22:12
      Na suchy kaszel nie wykrztuśne. Nawilżać i jeszcze raz nawilżać. Poic dziecko.

Jak maluch nie może w nocy przez ten kaszel spac to można podać Sinecod.
      I czekać, może przejdzie w mokry...
      • mloda_mamula Re: suchy kaszel, brak innych objawow 23.02.06, 12:32
        U nas Sinecod nie pomagał. Postawiłam 3 razy po dwie bańki (co dwa dni) i
        dawałam Drosere 9CH tylko trzy dni chyba, ale zaczęłam jej to dawać dopiero
        przy ostatnich bańkach, więc nie wiem co pomogło. Drostux, Stodal nie pomagał a
        jak i Sinecod nie zadziałał to już byłam podłamana, ale udało się. Zrobiłam to
        wszystko za radą jednej z mam na forum. Super pomoc. Aha i moja mała (ma 20 m-
        cy) kaszlała bardzo w nocy w dzień sporadycznie, ale to był taki kaszel, że aż
        serce ściskało. Nawilżałam oczywiście cały czas.
        Pozdrawiam.
        • kajkai Re: suchy kaszel, brak innych objawow 23.02.06, 13:57
          SINECOD dawac mozna tylko i wylacznie na noc, przy bardzo silnym kaszlu !!
          Nigdy nie nalezy takiego kaszlu tlumic bo odklada sie cos w sluzowce czy czyms
          tam. nie pamietam - Wczoraj mialam z tego wyklad od pediatry.
          Nie kazal jej ZUPELNIE nie dawac zadnch syropow ( a juz napewno nie wykrztusnych
          na litosc boska). Spowoduja one jedynie nasilenie sie kaszlu.
          Napewno musicie bardzo nawilzac pomieszczenie i dawac BARDZO BARDZO duzo picia.
          To rozrzedzi wydzielinę , ktora najprawdopodobniej sie tworzy.
          Do tego dojdzie oklepywanie pleckow wieczorkiem przed snem.
    • marghe_72 Re: suchy kaszel, brak innych objawow 23.02.06, 14:02
      a. isc do lekarza i osłuchac dziecko
      b. jak przepisze antybiotyk wg Cebie bez potrzeby ..to zawsze mozesz go nie
      podać i skonsultowac z innym lekarzem
      c. nawilzac
      d. sprawdzic czy to nie alergia
      e. sincod.. TYLKO na noc, zeby powstrzymac odruch klaszlu, który uniemozliwia
      spanie
      • gochamasl Re: suchy kaszel, brak innych objawow 23.02.06, 14:06
        witam , dziekuje za odpowiedzi,
        nie podalam zadnego syropu, opruch wapna
        a w necie znalazlam na suchy kaszel podac nalewke z siemienia lnianego, podalam
        i kaszel prawie calkowicie ustąpił, mam nadzieje ze na dluzej

pozdrawiam
    • marghe_72 Re: suchy kaszel, brak innych objawow 23.02.06, 14:42
      a podasz przepis na tę nalewkę?
      • basiek13 Re: suchy kaszel, brak innych objawow 23.02.06, 18:16
        Też bym prosiła o przepis. Własnie mam b. kaszlace dziecko.
        • gochamasl Re: suchy kaszel, brak innych objawow 23.02.06, 21:42
          lyżeczke zmielonego siemienia lnianego zalac pol szkl goracej wody i dac do
          picia
          ja przecedzalam przez sitko zeby farfocli nie bylo,
          i dolewam soku malinowego , bo takiego sic nie chce i nie dziewie sie smile

Pozdrawiam

i Zycze Wszystkim DUZO DUZO Zdrowka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka