Dodaj do ulubionych

Zapach z ust.

24.02.06, 09:53
Witam.
Nie wiem czy mam się martwić czy też nie. Od dwóch dni wieczorem
czuję,nieprzyjemny zapach z ust mojej prawie rocznej córeczki. Wcześniej
czegoś takiego nie czułam. Dodam, że córeczka ma 6 zębów, 2 następne właśnie
wychodzą. Codziennie myjemy ząbki szczoteczką ( bez pasty ). Czy mogą to być
jakieś zaburzenia ze strony układu pokarmowego? Córeczka wydaje się być
zdrowym dzieckiem.
Obserwuj wątek
    • amenyx Re: Zapach z ust. 24.02.06, 11:11
      witaj, najlepiej będzie skonsultować to u pediatry, bo to faktycznie może być
      nie od zębów (jeśli nie są zaatakowane próchnicąsad((
      Są dwie opcje: układ pokarmowy, lub gardło-najlepiej zrobić wymaz czy coś się
      nie przyplątało.
      • karmasz Re: Zapach z ust. 24.02.06, 18:42
        Moja corcia ma 2 latka.Nieprzyjemny zapach z ust juz od dawna(az nie pamietam od
        kiedy) brzydki zapach jest po snie.Myjemy zabki pasta wieczorem i czasem
        rano(jak na to pozwoli). Wszystkie badania zawsze wychodzily prawidlowo.Bylam z
        nia u gastrologa i u laryngologa.Wszystko jest ok.Dziecko jest wesole,pelne
        energii,wyglada na zdrowe.Zaden lekarz sie nie wypowiedzial skad bierze sie ten
        nieprzyjemny zapach.Juz kilkakrotnie pytalam sie roznych pediatrow.Po prostu nie
        maja zielonego pojecia dlaczego tak sie dzieje.Pewnie bez przyczyny.Skoro po
        nocnym snie doroslemu niezbyt ladnie pachnie z buzi to i dziecku moze...
    • a_melia Re: Zapach z ust. 25.02.06, 00:35
      Czy brzydki zapach jest tylko rano ? po śniadanku znika ?
      Czy może pojawia się cyklicznie przez kilka dni, potem spokój itd. ale
      utrzymuje się przez cały czas ?
      Ja miałam problem z moją wówczas 3-latką. Cyklicznie pojawiał się paskudny
      smrodek, ząbki zdrowe, jama ustna ok, nie ma refluksu, ale dopiero na prywatnej
      wizycie u dobrego lekarza okazało się, że to Helicobacter pylori. Potwornie
      zaraźliwe, złapała od pani w mojej pracy, która opowiadała jej bajeczkę i nie
      wiem co jeszcze razem robiły, raptem jednorazowy 20-minutowy kontakt. A wszyscy
      unikali tejże Pani ze względu na swoisty smrodek.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka