Dodaj do ulubionych

ciagle kaszle

07.03.06, 08:09
Witam wszystkich.
Prosze pomóżcie, bo już nie wiem co dalej robić. Moj syn od trzech tygodni ma
kaszel, chodzimy do lekarza, ale on mowi, że nic nie ma. Syn ani nie
goraczkuje, ani niem ma gardla czerwonego, nic nie slychac tez w oskrzelach i
plucach-pije syrop "Euraspal" ale wciaż ma kaszel. Kaszel ma trochę mokry.
Bralamtez pod uwagę alergię, ale nie wiem i nie znam się czy taki kaszel moze
być oznaka alergii.

Czekam na wasze podpowiedzi, gdzie się udać z malym na konsultację.
Aneta mama Szymonka 3 latka
Obserwuj wątek
    • pacjent21 Re: ciagle kaszle 07.03.06, 08:31
      miałam ten sam problem z dzieckiem w podobnym wieku, lekarka zrobiła w końcu
      prześwietlenie płc i okazało się że mimo tego iż osłuchowo było czysto zmiany w
      płucach były. Podobno nazywa sie to atypowe zapalenie płuc (lub oskrzeli) i
      powiem ci jeszcze że mój syn świetnie podziałał na RULID (antybiotyk).
      Swoją drogą jak często powtarzają się takie infekcje idz do alergologa ja
      właśnie czekam na pierwszą wizytę i mam nadzieję że chorowanie mojego syna
      niedługo się skończy.
      Pozdrawiam
    • plastula Re: ciagle kaszle 08.03.06, 09:36
      u mnie jest tak samo, córka strasznie kaszle w nocy, w dzień nic jej nie
      dolega. Byłam już u kilku lekarzy i żaden nic nie słyszy i nie ma pomysłu co to
      może byc. Rentgen nic nie wykazał. Teraz testujemy leki na alergie i zobaczymy.
      Jeżeli ktos miał podobną sytuację to proszę o jakieś wskazówki co to może byc.
      Magda
    • marzena3033 Re: ciagle kaszle 08.03.06, 09:44
      Jak nie można sobie poradzić z kaszlem to zaparz 2 łyżeczki majranku w pół
      szklance wody i daj do wypicia (możesz posłodzić lekko) u mnie zawsze pomago
      szczególnie na suchy kaszel
    • buczus72 Re: ciagle kaszle 09.03.06, 09:13
      Witam. Moją 20 miesięczną córeczkę też męczył katar i kaszel od 2 miesięcy.
      Poszłam wreszcie do alergologa(prywatnie) i dostałam do robienia inhalacje ,
      lek do noska i zertex. Ze ździwieniem musze powiedzieć ze po kilku dniach
      kaszel i katarek minął całkowicie. A tak chodziłam po lekarzach i wszystko było
      ok.
    • goga51 Re: ciagle kaszle 09.03.06, 09:46
      Witaj!
      miałam podobną sytuację w zeszłym roku - otóż moja wtedy 3 letnia (teraz 4
      letnia) córa Juliśka też kaszlała. Było to dziwne, bo tak samo jak w przypadku
      twojego synka nie było żadnych objawów. Moja pediatra stwierdziła, że trzeba
      zrobić badanie kału i co się okazało... Mała miała gliste ludzką, którą się
      gdzieś zaraziła. Ponoć jest tak, że gdy dziecko ma te glistę jedym z objawów
      jest kaszel niewiadomego pochodzenia. U nas to było powodem kaszlu. Pozdrawiam
      Gosia+Julia
    • gossia2 Re: ciagle kaszle 09.03.06, 10:08
      No to niezle! Moj syn tez tak kaszle, od piatku, bez zadnych innych objawow.
      Bylam u lekarza i oczywiscie nic nie wykryl, badan tez nie zlecil, dal syrop i
      juz. A tu dowiaduje sie, ze to moze byc objaw glisty ludzkiej lub zapalenia
      pluc.
      Mam nadzieje ze to po prostu jakis wirusek z przedszkola. Moj synek wlasnie
      chodzil tydzien po dwutygodniowej przerwie, a przewaznie jak w poniedzialek
      idzie i cos zlapie, to ok czwartku, piatku ma pierwsze objawy.
    • kama755 Re: ciagle kaszle 09.03.06, 10:49
      u nas też był tylko kaszel, jednego dnia lekarz nic nie znalazła, następnego
      było już zapalenie oskrzeli
    • marki0 Re: ciagle kaszle 09.03.06, 17:23
      Moje dziecko kasłało całą ubiegłą wiosnę, ale to tak strasznie że myślałam że ma
      zapalenie płuc albo oskrzeli. Kaszel był raz suchy raz mokry do tego katarek i
      nic poza tym, żadnej gorączki ani złego samopoczucia. Objawy niby chorobowe
      ustąpiły gdy...przestały pyblić trawy. Męczyliśmy się całą wiosnę. Non stop
      leciałam z nim do pediatry a on kaszle ale drogi oddechowe czyściutkie. Jest co
      prawda alergikiem od urodzenia. Dziś wróciliśmy z testów /od 3 tygodni znowu
      jakby chory ale zdrowy nawet dziś alergolog go osłuchiwał/ i co , okazało się że
      dołączyła mu się alergia na leszczynę która właśnie podobnoi mju8ż pyli. A do
      tego jak jeszcze kaszel nocą nie daje spać mogą to być pierwsze objawy astmy.
      Nie zwlekajcie z wizytą u alergologa!! pozdrawiam mamy kaszlaczy.
    • robakjola1 Re: ciagle kaszle 11.03.06, 12:32
      CZEŚĆ MOJA CÓRKA CIĄGLE KASZLAŁA, W POŹNIEJSZYM CZASIE JEDNO KASZLNIĘCIE
      PRZERADZAŁO SIĘ W ZAPALENIE OSKRZELI LUB PŁUC W CIĄGU JEDNEJ GODZINY.
      ZAUWAŻYŁAM TEŻ ŻE NASILAJĄ SIĘ TE OBJAWY PO BALACH KARNAWAŁOWYCH CZY JEŹDZIE NA
      ROWERZE ZAWSZE W TYM SAMYM OKRESIE ROKU POMIĘDZY MARCEM A MAJEM I WRZEŚNIEM A
      LISTOPADEM. ZDAŻAŁO SIĘ TO BARDZO CZĘSTO W PIĄTKI PÓŹNYM POPOŁUDNIEM LUB
      WIECZOREM I LEKARZE NA POGOTOWIU KRZYCZELI ŻE JESTEM NIODPOWIEDZIALNĄ MATKĄ BO
      BARDZO PÓŹNO PRZYCHODZĘ DO LEKARZA A DZIECKO MA JUZ OSTRE ZAPALENIE OSKRZELI
      LUB PŁUC, NIE POMAGAŁY TŁUMACZENIA ŻE RANO DZIECKO BYŁO ZDROWE I ŻE GOROCZKĘ I
      KASZEL DOSTAŁO PRZED MOMENTEM. DOPIERO GDY 5 RAZ W CIĄGU DWÓCH MIESIĘCY
      WYLĄDOWAŁAM NA POGOTOWIU ( 3 RAZ Z RZĘDU U TEGO SAMEGO LEKARZA)I PRZEDSTAWIŁAM
      TEN SAM SCENARIUSZ KAZANO MI WYMUSIĆ NA LEKARZU PIERWSZEGO KONTAKTU SKIEROWANIE
      DO ALARGOLOGA, A ON PODAŁ ŚRODKI ROZKURCZOWE NA OSKRZEL I W CIĄGU PÓŁGODZINY
      DZIECKU PRZESZEDŁ KASZELI I GORĄCZKA. PO DWUCH LATACH LECZENIA OKAZAŁO SIĘ ŻE
      MOJA CÓRKA MA ATOPOWĄ ASTMĘ OSKRZELOWĄ I KAŻDY ATAK KOŃCZY SIĘ ZAPALENIEM PŁUC,
      POZA TYM MA REFLUX ŻOŁĄDKOWY KTÓRY JESZCZE NASILA KASZEL, ATOPOWE ZAPALENIE
      SKÓRY W TEJ CHWILI SIĘ Z POWROTEM NASILIŁ (MIAŁA GO JAKO MAŁE DZIECK0)LECZENIE
      JEJ TRWA 4 LATA I W ZESZLYM ROKU WZIEŁAM SPRAWY W SWOJE RĘCE POZBIERAŁAM CAŁĄ
      DOKUMENTACJĘ ZWIĄZANĄ Z LECZENIEM MOJEGO DZIECKA (WSZYSTKIE ZGŁOSZENIA NA
      POG.RATUN, WYNIKI BADAŃ KARTOTEKĘ Z PORADZNI PIERWSZEGO KONTAKTU I RUSZYŁAM DO
      BOJU Z ALERGOLOGIEM (KTÓRY DWA RAZY MI SIĘ ZMIENIŁ)DZIECKO W TEJ CHWILI JEST PO
      HOSPITALIZACJI DIAGNOSTYCZNEJ I WYNIKI MA TAK ZŁE ŻE BĘDZIE ODCZULANA,
      WYMUSIŁAM TEŻ SANATORIUM I CZEKAM NA EFEKTY ODCZULANIA (JEST UCZULONA NA
      ROZTOCZA KURZU DOMOWEGO KL. 6)RADZĘ CI TYLKO TYLE WEŹ SPRAWY W SWOJE RĘCE WYMUŚ
      PRZEŚWIETLENIE PŁUC PODSTAWOWE BADANIA MOCZ, KREW, KAŁ ORAZ USG JAMY BRZUSZNEJ
      ORAZ SKIEROWANIE DO ALERGOLOGA (RADZE WYBRAĆ PRZYCHODNIĘ PRZYSZPITALNĄ GDYŻ TAM
      POMIMO DŁUGIEGO OKRESU OCZEKIWANIA NA PIERWSZĄ WIZYTĘ SZYBCIEJ ROBĄ TESTY NA
      ALERGENY)PRZYGOTOWYWUJĄC SIĘ DO WIZYTY PRZEPROWADŹ WYWIAD WŚRÓD RODZINY NA CO
      CHOROWALI CZY BYLI, SĄ UCZULENI, SKOJARZ KIEDY DZIECKO MIAŁO JUZ PRZEWLEKŁE
      KASZLE LUB MOŻE CHWILOWE DUSZNOŚCI , BÓLE BRZUCHA ZASTANÓW SIĘ NAD OKRESEM
      NIEMOWLĘCYM CZY JUZ WTEDY BYŁY JAKIEŚ MAŁO ZNACZĄCE ZMIANY NA SKÓRZE GŁOWY
      RĄCZEK TO WSZYSKO PRZYSPIESZY DIAGNOZĘ I LECZENIE\
      POWODZENIA
      CZYMAJ SIĘ
      JOLA
    • niki.w1 Re: ciagle kaszlebnm ghjjjj kkll uiiio ioob kkkhj 11.03.06, 16:53
      Witam,mój synek [3 lata) też strasznie kaszlał przez całą noc a w dzień nic, do
      tgo żadnej temperatury, kataru - nic tylko nocny kaszel, pediatrzy w przychodni
      nic nie stwierdzili,a on nadal kaszlał, pojechaliśmy do pediatry alergologa
      prywatnie i okazało się, że
    • dabrowianka do goga51 14.03.06, 22:44
      Co to było za badanie kału- ogólne, czy jakieś na pasożyty?
      • kamila862 Re: do goga51 14.03.06, 22:47
        moj synek tak mial. od 2 tygodni podaje zyrtek (przeciw alergi) kaszlu ani
        sladu po 2 dniach.
        a mial juz zapalenie oskrzeli ze zmianami w plucach. i cala zime od jesieni
        kaszlal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka