dominikdudek 07.03.06, 15:43 czesc robilismy gazometrie synkowi (9 miesiecy) wszystkie badania wyszly wporzadku z wyjatkiem BE -4,2 JEST PONIZEJ NORMY jezeli macie jakies rozeznania to odpiszcie (oczywiscie dzwonilam do krakowa) pozdrawiam bozena Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klago Re: wyniki badan 07.03.06, 21:59 Witam!Nie jestem fachowcem żeby interpretować wyniki, ale może choć troche pomogę.BE ( -) może świadczyć o kwasicy metabolicznej ,ale takie poziomy to nie tragedia. Dla noworodka np. to wynik w granicach normy. Nie znalazłam nigdzie norm dla dziecka 9 mies. ale znajoma pediatra uważa,że nie powinniście się tak denerwować. Co sądzi o tym wasz kardiolog? Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ewire Re: wyniki badan 10.03.06, 17:48 Moja Alusia w zeszłym roku (wtedy 15 m-cy) podczas rowolnienia miała BE -6,3. Zwykły lekarz doznał szoku i skierował nas do szpitala. Gdy stawiliśmy się w Łodzi jedynie nawadniali Alusię i nie robili z tego powodu takiej paniki. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś