Dodaj do ulubionych

candida albicans

29.03.06, 13:42
własnie odebrałam wyniki córki (6lat) wyszła ccandida albicans zastanawiam sie czy badanie jest miarodajne tzn .dziecko było tydzien po anyybiotyku i stad ten grzybek raczej nie brała duzo antybiotyków a moze mogła zarazic sie odemnie w czasie ciazy (ja nie robiłam sobie badan)jak wyglada leczenie mam antybiogram ale co oprocz tego I badanie na pasozyty wyszło ujemne- czy robic trzykrotne badanie dla pewnosci czy moge profilaktycznie dac vernikadis lub balsam kapucynski niewiem od czego zaczac poleccie dobrego lekarza który leczy candide
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: candida albicans 29.03.06, 13:47
      co było na wyniku ?
      Lekarz, a jakim mieście ?
      • klukunio Re: candida albicans 29.03.06, 14:15
        pisze tak 1.flory bakt.patogennej tlen.nie wyhodowano 2.candida albicans bez oznaczenia ponizej antybiogram KETOCONAZOLE MICONAZOLE FLUCONAZOLE ITRACONAZOLE (s-wrazliwe )
      • klukunio Re: candida albicans 29.03.06, 14:16
        badania robione na wrocławskiej w warszawie probka trzymana ponad 10 dni
        • maladorotka Re: candida albicans 29.03.06, 14:26
          Trzeba przeleczyc , np. syrop Flucomycon
          • 5_monika Re: candida albicans 29.03.06, 21:45
            wejdź na forum Alergie oraz na forum Candida na gazecie.pl=tam znajdziesz
            wszystkie informacje, diety, dobre laboratoria, wszystko.
            Pozdrawiam
          • maladorotka Re: candida albicans 30.03.06, 10:14
            Tojest wlasnie lek, ktory wyszedl w antybiogramie , na drozdzyce min przwodu
            pokarmowego
    • klukunio Re: candida albicans 29.03.06, 18:40
      co to za syrop ?
      • maladorotka Re: candida albicans 30.03.06, 10:15
        Tojest wlasnie lek, ktory wyszedl w antybiogramie , na drozdzyce min przwodu
        pokarmowego
    • atopik Re: candida albicans 30.03.06, 10:38
      Należałoby ustalić ile tego grzybka jest. Podajesz jakieś probiotyki po
      antybiotyku ?
    • klukunio Re: candida albicans 30.03.06, 11:47
      podaje trillac mam metlik w głowie bo najpierw chciałabym profilaktycznie robaki np..paraprotexem balsamem kapucynskim lub vernicadis a pozniej zabrac sie za candide chyba taka kolejnosc powinna byc najpierw robaczki pozniej grzyby
      • maladorotka Re: candida albicans 30.03.06, 12:14
        Najlepiej jedno i drugie. Z tym, ze robaki to tylko Pyrantelum, Vermox, Zentek.
        Paraprotex i te inne specyfiki to bzdura, naciaganie na kase.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka