mieszkowamama 07.04.06, 13:57 Wiem, że wątków na temat kataru było mnóstwo, ale brakuje mi jednego... inhalacji. Czy macie może jakieś sprawdzone mieszanki ziół na tę dolegliwość? Rzecz dotyczy 2,5 latka. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedynataka1 Re: Inhalacje na katar 07.04.06, 14:02 z nebulizatora- sama sól fizjologiczna, do kąpieli są też gotowe olejki do kupienia w sklepach zielarskich Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: Inhalacje na katar 07.04.06, 14:04 Tak, ale jakie, dziewczynki, jam zielona kompletnie. A ufam Wam bardziej niż pani w zielarskim Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka1 Re: Inhalacje na katar 07.04.06, 14:10 np. rumianek, tymianek- wrzuć w google zioła do inhalacji- całe stado tego wyrzuca Odpowiedz Link Zgłoś
ewaktw Re: Inhalacje na katar 07.04.06, 14:13 Dobre są olejki naturalne z Polleny Aromy np. lawendowy, sosnowy, cynamonowy itp. na każdym jest zresztą napisane na co jest skuteczny. My zapalamy kominki aromaterapeutyczne, parę kropli olejku i tak się to cały dzien pali. Jest strona internetowa i sklep Polleny Aromy, gdzie można kupić olejki z dostawą do domu. Trzeba też dokładnie czytać co jest na co i nie wszystkie są dozwolone dla dzieci. Poza tym, do inhalacji można zalać wrzątkiem garść ziół typu rumianek, lawenda, gożdziki też i to postawić w garnuszku na podgrzewaczu takim jak do herbaty. Ten sposób polecała moja pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka1 Re: Inhalacje na katar 07.04.06, 14:13 www.resmedica.pl/zdart110014.html Odpowiedz Link Zgłoś