Dodaj do ulubionych

Dziwny zespół objawów

12.06.06, 08:29
Co jakis czas u mojego 6 letniego synka pojawiają się takie objawy: w nocy
chodzi po łóżku na śpiocha i się drapie po całym ciele, mówi ze boli go
brzuch, rano budzi się i ma spuchnięte oczy, w dzień bez przyczyny leci mu
krew z nosa. Te objawy występują wespół. Dodam ze jest alergikiem, ale nie je
mleka oraz innych produktow ktore go uczulaja. Martwią mnie te wszystkie
objawy. Moze ktoras z Was spotkała się z podobną sytuacja,pomozcie
Obserwuj wątek
    • tabaluga0 Re: Dziwny zespół objawów 12.06.06, 09:17
      moze ma alergie na pyłki?
      • ell1234 Re: Dziwny zespół objawów 12.06.06, 14:32
        Miał robione testy skorne i z krwi, wyszlo ze na pokarmy. A co dziwne - a
        zapomnialam dodac - ze do tych objawow dolącza się zaczerwienienie płatka ucha,
        które obrzeka-wyglada jak po ugryzieniu pszczoły, a uch jest cieple i swędzące
    • inap Re: Dziwny zespół objawów 12.06.06, 14:31
      Ja bym zrobiła mu kontrolna morfologię z rozmazem. Pewnie to nic takiego, ale
      powtarzajacego się krwawienia z noska bez urazu nie zostawiłabym bez
      sprawdzenia.
      • katarzynabobak Re: Dziwny zespół objawów 12.06.06, 21:25
        Ja też proponuje morfologie z rozmazem i może ob
        Kasia
    • 222j444 Re: Dziwny zespół objawów 12.06.06, 21:45
      rzeczywiście chyba alergia... ale jeszcze owisiki lub inne pasożyty przychodzą
      mi do głowy...
      • ell1234 Re: Dziwny zespół objawów 13.06.06, 23:02
        Przede wszystkim dziekuje wam za odpowiedzi
        morfologie robilam jest ok, zamiast OB robilam CRP wyszlo 4, za to dzis
        wystapil 1 dosc luźny stolec, 3 misiace temu robilam kal na pasozyty i wyszla
        candida po leczeniu Metronidazolem (ze wzgledu na przewlekla biegunke). Chodzi
        o to ze te objawy wystepuja ni z tego ni z owego , mijaja po kilku dniach i w
        zasadzie jest ok az do nastepnego razu. Martwie się ze jest cos nie
        zdiagnozowanego i nikt z lekarzy nie ma pomyslu co to jest.
    • mama262 moim zdaniem... 14.06.06, 08:57
      samo drapanie sie bierze raczej z alergii no chyba ze uzywasz czegos do prania
      poscieli na co maly moze byc uczulony,bóle brzucha no sama nie wiem ale podobno
      z alergii tez moze bolec tak slyszalam natomiast co do krwawien z noska moga
      wystepowac z alergii np.alergiczny niezyt nosa wystepuje swiad ból itp.wtedy
      dziecko w nim dlubie paluszkami bo go boli i swedzi z tad moga byc krwawienia
      choc przyczyna równie dobrze moze byc co innego musisz wykonac dziecku badania
      a opuchniete oczka ...mi sie wydaje ze to alergia...i chyba nic wiecej...ale
      najbezpieczniej bedzie pójsc do lekarza i zbadac dziecko.na razie dobrze
      najwilzaj woda morska nosek powinno pomóc.
      • ell1234 Re: moim zdaniem... 16.06.06, 20:52
        dziekuje za odpowiedzi. ale dalej nurtuje mnie skad krew z nosa, zwłaszcza ze
        pbjaw ten pojawia sie wtedy i tylko wtedy gdy wystepuje to swedzace uicho i
        spuchniete oczy. Zastanawiam sie dlaczego alergia powoduje krwawienie z nosa?
        • szagszag Re: moim zdaniem... 17.06.06, 00:04
          Powinnaś zdecydowanie sprawdzić czy to nie pasozyty. Poczytaj trochę o nich na
          forum Alergie, zwróć szczególnie uwagę na posty sigvaris. A leczenie kandidy to
          długi i skomplikowany proces, bazujący głównie na diecie, nie można się jej
          pozbyć tak łatwo.
          • ell1234 Re: moim zdaniem... 17.06.06, 21:09
            Tak, biore pod uwagę także pasożyty, kiedys dawalam mojemu dziecku leki, po
            czym byla znaczna poprawa, robilam takze posiewy wymazy oraz badanie stoplca na
            pasozyty lamblie i grzyby. Candida na 2 plusy. Myslalam ze to nic takiego, ale
            wlasnie coraz wiecej opinii czytam, ze wlasnie candida robi "bałagan " w
            organizmie. Po trilacu i Enterolu super poprawa, ale czy probiotyki trzebva
            dziecku podawac non stop?
            • l.e.a ell 1234 18.06.06, 10:09
              Bardzo niepokoi mnie to krwawienie z nosa i bóle brzucha. Nie wiem czy dobrze
              Ci doradzam ale opisz może proszę swój problem na forum Chore Dziecko i strata
              dziecka.
              Są tam bardzo doświadczeni rodzice i po objawach sądzę, że doradzą Ci jakie
              powinnaś zrobić synkowi badania. Jest to bardzo specyficzne forum, dlatego może
              zaznacz, że szukałaś już wcześniej pomocy na forum zdrowie dziecka.
              Z całego serca życzę Twojemu synkowi zdrowia.

pozdrawiam ciepło
              lea

link do forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16556
              • plumcio Re: ell 1234 30.07.06, 19:54
                Zgadzam się z licznymi głosami,że to byc może alergia.
                krwawienia z noska tłumaczyłabym tym,ze w takim wypadku śluzówka noska jest
                bardziej obrzęknieta i stąd ta krewka. Przemawiają z atym tez opuchniete oczka.
                No a do tego ból brzuszka i drapanie się...
                Może uczulił sie na roztocza, kurz. Jaka posciel używasz i jakiego proszku????
                Na pewno nie zaniechałabym wszystkich badań, morfoligii itp.
                Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka