lottax 24.06.10, 18:18 macie 4 tys na co byście wydali na remont,rzeczy stałe czy na wakacje? Mam dylemat bo lubie wczasy i remont. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelamela Re: remont czy wakacje 24.06.10, 18:30 Ja na remont.Wakacyjny wyjazd to tydzien-dwa,reszta to zycie w nieodnowionym mieszkaniu.Zrobilabym remont i ewentualnie wyjechala na jakies dwa,trzy dni gdzies blisko.Ja rok temu mialam taki dylemat-musialam czesciowo dokonczyc mieszkanie.Nie wyjechalam za granice,tylko nad nasze morze na kilka dni ze znajomymi i bylo super.Pozdrawiam Odpowiedz Link
miska_malcova Re: remont czy wakacje 24.06.10, 19:05 To Ty musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co jest dla Ciebie ważniejsze Przecież nie wiemy w jakim stanie jest Twoje mieszkanie. Ty to wiesz Odpowiedz Link
lottax Re: remont czy wakacje 24.06.10, 19:13 aż takie złe nie jest zostało mi dwa pomieszczenia ostatnio remontowałam je 6 lat temu,Tak się zastanawiam jakie wartości sa cenniejsze mieć czy być.pewnie dla każdego co innego jest cenniejsze. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: remont czy wakacje 24.06.10, 20:52 Pół na pół. Mały remont i krótki / bliski wyjazd. Odpowiedz Link
iza1973 Re: remont czy wakacje 25.06.10, 22:02 oczywiście wakacje. remont jeszcze zdążysz zrobić. a dzięki wakacjom "naładujesz akumulatorki" czego żaden remont Ci nie zapewni. A "naładowane akumulatorki" to siły na cały rok, więc nie ma co z tego rezygnować albo decydować się na półśrodki. Odpowiedz Link
whiteczeremcha Re: remont czy wakacje 28.06.10, 22:02 Na urlopie człowiek ładuje akumulatory na kolejny rok pracy,wybrałabym urlop,a remont zrobiłabym przed następnym wyjazdem,coby nie mieć dylematu.... Odpowiedz Link
pawelkata Re: remont czy wakacje 29.06.10, 10:16 Wszystko zależy od tego jak bardzo potrzebny jest remont i jak dawno temu byłem na wakacjach. Jeżeli w domu kapie na głowę, lub brak remontu powoduje marnotrawstwo pieniędzy, to remont miałby priorytet. W innym wypadku, raczej wakacje, ale oszczędniejsze, żeby coś z tych 4k. zostało na rozpoczęcie prac remontowych. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
lottax Re: remont czy wakacje 29.06.10, 10:32 nic sie nie sypie tzn jeszcze przedpokoj zrobic i w duzym pokoju panele sciany i segment zmienic to tyle mi zostalo-i cale mieszkanie wyremontowane.Tak prawde mowiac na wakacje i na remont mam tylko te pieniadze ze urzedu skarbowego.Zwrot za dzieci (dwoje jedno ma roczek ) i za siebie tzn kwota wolna od podatku.Pogorszyla nam sie sytuacja finansowa bo nie mamy z czego odkladac.Możemy odkladac np dwa lata z urzedu na krete np -nasze marzenie ale wtedy zero byloby na remont albo jezdzic oszczednie w gory np a polowe na remont.Nic nie jest proste. Odpowiedz Link
pawelkata Re: remont czy wakacje 29.06.10, 10:42 Może spójrz na to w ten sposób: urlop trwa 1-2 tygodnie, a w mieszkaniu przebywasz codziennie. Co wolisz? Urwać się od codzienności, czy uczynić ją nieco wygodniejszą? Odpowiedz Link
franula Re: remont czy wakacje 29.06.10, 10:48 rozumeim że wakcje tez z dziecmi dzieic powinny wyjeżdżać więc wakacje Odpowiedz Link
ryza_malpa1 Re: remont czy wakacje 30.06.10, 13:21 O ile na łeb się nie leje to wakacje Remonty sa głupie. Odpowiedz Link