Dodaj do ulubionych

próchnica

04.07.06, 22:55
Padł kolejny bastion :I
Moje 3,5 letnie dziecko ma małą czarną kropkę na w bruździe trzonowca. Byłam taka dumna z jego
zębów. Myje je itd itp, dobre geny, słodyczy nie jadł do 2 roku życia, soków raczej nie pije ... Mam
wątpliwości czy istnieją jeszcze ludzie bez próchnicy. Czy są dzieci, które nie mają próchnicy? Czy
istnieją tacy dorośli? Nie mówię oczywiście o bardzo małych dzieciach.
Obserwuj wątek
    • anisr Re: próchnica 04.07.06, 23:36
      smilemoje córki-młodsza coprawda ma 2 latka więc sie nie liczywink ale starsza ma
      prawie 7 i idealne zabki-az sie dentysta zdziwił ostatnio na przeglądzie i
      powiedział,że od dobrych miesięcy nie widział dziecka w tym wieku bez sladu
      próchnicysmile
      ale cos zdradzę w sekreciewink-oprócz higieny,diety itp,itd, odkąd skończyły rok
      fluoryzuje im zabki raz na tydzień żelem elmex.Działasmile
      acha,od razu odpieram zarzuty-wiem,że on jest od 6-tego roku życia ,ale polecił
      nam go pediatra do którego mam całkowite zaufaniesmilePoza tym dział tylko
      miejscowo.
      • ada_zie Re: próchnica 05.07.06, 13:22
        A moj dentysta odradził mi żel elmexu dopóki dziecko nie nauczy się dokładnie
        wypluwać. Połykanie może przynieść więcej szkody niż fluoryzacja.
        • ada_zie Re: próchnica 05.07.06, 13:25
          I wracając do tematu - niestety mój 3,5 letni syna ma dwie plomby!! Jak
          zobaczyłam te dziurki to mnie to przybiło - oczami wyobraxni widziałam ciemne,
          popsute ząbki - na szczęście dosyć łatwo poszło u dentysty i na razie mamy
          spokój.
          • anisr Re: próchnica 05.07.06, 16:25
            Ale żelu się nie połyka przecież!Ani nie płucze...my po prostu nacieramy nim
            ząbki-nie ma mozliwosci połknięcia(przy tym gorzki strasznie)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka