Dodaj do ulubionych

Chrobotanie w główce...

05.07.06, 12:20
Jestem mamą 11 miesięcznego chłopczyka i niedawno zauważyłam, że od czasu do
czasu słychać pewne chrobotanie w główce. Jak w tym czasie przyłożę rękę do
jego główki, czuję jakby kości ocierały mu się o siebie.
Czy któraś z Was też coś takiego zauważyła u swojego maleństwa?
Może mieć to związek z zarastaniem ciemiączka?
Obserwuj wątek
    • marki0 Re: Chrobotanie w główce... 05.07.06, 12:24
      Moje np całe chrupie jak podnosze sadzam itd. Jedank nie w główce.Zatem chyba
      tak maja że chrobocza.Tez byłam tym przerażona ale wiele mam ma taki problem
      obleciała specjalistó i ponoc to normalne.
      • kawaga Re: Chrobotanie w główce... 05.07.06, 12:29
        Dzięki.
        Co miałaś na myśli pisząc, że wiele mam ma taki problem i jest to normalne? Że
        kości w ciałku chrupią, czy w główce?
        Mojemu małemu też chrupie jedno kolano, ale ortopeda sądzi, że to w tym wieku
        normalne. Jednak jeszcze wtedy nie rozmawialiśmy o tej przypadłości w główce..
    • marki0 Re: Chrobotanie w główce... 05.07.06, 12:37
      stawy u alergika
      jagodyipoziomki 27.06.06, 09:57 + odpowiedz

Moja mala ma 2 lata , uczulona (min. Na mleko). Ostatnio slysze u malej
      strzykanie stawow, mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi (tak jak wyciągacie
      się i cos strzyka np. w dłoniach) Do niedawna zupełnie się tym nie
      przejmowałam bo slyszlam sporadycznie gdzies w okolicach kręgosłupa , a teraz
      slysze przy wielu ruchach , rak , nog dziecka.
      No i teraz ja Wy sobie radzicie czy się z tym spotykacie ?
      Mala nie bierze zadnych witamin, nie jestem tez w stanie zmusic jej do
      jedzenia nozek w galarecie.
      Czy powinnam isc z nia do lekarza . Dosc ze mala jest krucha drobna to
      jeszcze cos jej strzyka….boje się o zlamania , skrecenia itd. Tylko please
      nie bagatelizujcie mojej sprawy
      Dzieki
      I

• Re: stawy u alergika
      marki0 27.06.06, 12:06 + odpowiedz

Moje drugie dziecko tak mi strzyka.Prz podnoszeniu głównie poid paszki.Ma teraz
      9 m-cy i wrzuciłam taki watek na forum niemowle i zdrowie dziedcka/to było ok
      m-ca/ temu i natychmiast sporo mam sie odezwało ze ich dzieci też tak maja bądź
      miały. Mój 5latek teraz jak zaczełam nasłuchiwac tez czasem strzyka gdzieś w
      nadgarstkach.Oboje sa alergikami ale sadże że to ma niewiele do żeczy.Syn nigdy
      nie pił normalenego mleka/wstrzas po produktach mlecznych/.Jedynie sojowe.Ale
      lubi galaretki, chrzastki itp.Wiem jedynie że alergicy czesto maja płaskostopia
      i problemy z postwawa.

marki0 27.06.06, 12:28 + odpowiedz

jedno znalazłam ale jest tez i w zdrowiu dziecka o tym sporo

marki0 27.06.06, 12:28 + odpowiedz

• dziecko chrupie przy podnoszeniu
      marki0 01.06.06, 09:37 + odpowiedz

Czy wasze dzieciatka tez tak maja.Mam też starszego synka ale jemu nic nie
      chrupało jak był mały/na pewno bym pamietała/. Fakt tylko, że on był bardziej
      ubity/moze nie gruby/, ale taki ubity sumo, grubej kosci. Ona za to jest
      drobna ma prawie 8m-cy i wazy ok 8,300kg. Jak ja podnoszę pod paszki, czy
      wogóle jakkolwiek ja unoszę to chrupie jej cos w srodku jakby na wysokosci
      żeber. Mówiłam pediatrze to sie zdziwił i kazał zakomunikowac ortopedzie na
      usg stawów, a on mnie wysmiał i powiedział ze mam zdrowe diecko, super
      pogodne/bo tak wogółe to oprócz alergi i katarów alergicznych jest ok/ i abym
      nie wyszukiwała jej chorób których nie ma.Chrupią Wasze czy nie?

• Re: dziecko chrupie przy podnoszeniu
      jaga9911 01.06.06, 10:12 + odpowiedz

Moje też chrupie. Nie mam pojęcia co to jest. USG bioderek też ok więc nie mam
      pojęcia co to może być. Może któraś z bardziej doświadczonych mam wie?

marki0 01.06.06, 10:27 + odpowiedz

a to juz jest nas dwie.Dięki.Powiem szczerze, że jakiś czas temu wrzuciłam wątek
      w tym temacie na forum zdrowie dziecka i wiele dzieci podobno tak ma, ale jakos
      nie przekonuje mnie to.Jak chcesz to wejdz tam i poszperaj co dziewczyny
      napisały. Było to gdzxieś ze 2-4 tyg temu.Pytałam też eksperta na forum, ale
      kazał udać sie do specjalisty/zreszta co mógł powiedzieć, skoro jefgo wypowiedz
      idzie w świat/

agnes_r1 01.06.06, 10:33 + odpowiedz

Mój synek też chrupał, tveraz ma 10 miesięcy i chrupie jakby mniej...
      pozdrawiam

andziulka33 01.06.06, 10:49 + odpowiedz

moja córeczka za 4 dni kończy 9 miesięcy,chrupie też jak podnosimy ją biorąc ją
      pod paszki..mąż strasznie niepokoi sie tym faktem ja natomiast spokojnie patrze
      na to i tłumacze sobie że dziecko i starzec mają coś wspólnego......smilepozdrawiam

maw3 01.06.06, 14:01 + odpowiedz

A ja się uśmiechnęłam jak przeczytałam Wasze posty.Ale nie smieje sie z
      tematusmile.Jakiś rok temu miałam schizę na ten temat,bo moja córka (wtedy 5 mies)
      chrupała i strzykała prawie w każdym stawie.Jak w nocy (było cicho, wiec dobrze
      słychać) brałam ją do kramienia to był jeden trzask.niepokoiło mnie to, ale
      jakoś tak trwało.kiedy powiedziałam pediatarze - ta zrobiła wilekie oczy i
      powiedzieła ,,Co też pani wymyśla, w życiu o taki czymś nie słyszałam".No i
      stres. Zadzwoniłam do ortopedy a on na to: ,,taaa , wrodzona wiotkość stawów,
      nic pani na to nie poradzi".Pytam co to oznacza, czy to choroba itd., a
      on:,,bogiem nie jestem , nie wiem co bedzie, chodzić raczej powinna". nogi mi
      się ugięły. W ciągu godziny byłam u innego ortopedy - normalnego tym razem.
      Wyjaśnił mi,ze dzieci tak mają, stawy sa niedojrzałe, rysował,
      pokazywał,tłumaczył.Wszystko jest OK.Póżniej pytałam jeszcze przy okazji swoich
      wizyt lekarskich innego ortopedę i reumatologa i wszyscy potwierdzili, ze jest
      OK. A tamtego ortopedę pierwszego omijam dalekim łukiemsmileIdiota...

Copyright © Agora SA˙•˙O nas˙•˙Reklama
      • marki0 Re: Chrobotanie w główce... 05.07.06, 12:39
        dziecko chrupie przy podnoszeniu
        marki0 01.06.06, 09:37 + odpowiedz

Czy wasze dzieciatka tez tak maja.Mam też starszego synka ale jemu nic nie
        chrupało jak był mały/na pewno bym pamietała/. Fakt tylko, że on był bardziej
        ubity/moze nie gruby/, ale taki ubity sumo, grubej kosci. Ona za to jest
        drobna ma prawie 8m-cy i wazy ok 8,300kg. Jak ja podnoszę pod paszki, czy
        wogóle jakkolwiek ja unoszę to chrupie jej cos w srodku jakby na wysokosci
        żeber. Mówiłam pediatrze to sie zdziwił i kazał zakomunikowac ortopedzie na
        usg stawów, a on mnie wysmiał i powiedział ze mam zdrowe diecko, super
        pogodne/bo tak wogółe to oprócz alergi i katarów alergicznych jest ok/ i abym
        nie wyszukiwała jej chorób których nie ma.Chrupią Wasze czy nie?

jaga9911 01.06.06, 10:12 + odpowiedz

Moje też chrupie. Nie mam pojęcia co to jest. USG bioderek też ok więc nie mam
        pojęcia co to może być. Może któraś z bardziej doświadczonych mam wie?

marki0 01.06.06, 10:27 + odpowiedz

a to juz jest nas dwie.Dięki.Powiem szczerze, że jakiś czas temu wrzuciłam wątek
        w tym temacie na forum zdrowie dziecka i wiele dzieci podobno tak ma, ale jakos
        nie przekonuje mnie to.Jak chcesz to wejdz tam i poszperaj co dziewczyny
        napisały. Było to gdzxieś ze 2-4 tyg temu.Pytałam też eksperta na forum, ale
        kazał udać sie do specjalisty/zreszta co mógł powiedzieć, skoro jefgo wypowiedz
        idzie w świat/

agnes_r1 01.06.06, 10:33 + odpowiedz

Mój synek też chrupał, tveraz ma 10 miesięcy i chrupie jakby mniej...
        pozdrawiam

andziulka33 01.06.06, 10:49 + odpowiedz

moja córeczka za 4 dni kończy 9 miesięcy,chrupie też jak podnosimy ją biorąc ją
        pod paszki..mąż strasznie niepokoi sie tym faktem ja natomiast spokojnie patrze
        na to i tłumacze sobie że dziecko i starzec mają coś wspólnego......smilepozdrawiam

maw3 01.06.06, 14:01 + odpowiedz

A ja się uśmiechnęłam jak przeczytałam Wasze posty.Ale nie smieje sie z
        tematusmile.Jakiś rok temu miałam schizę na ten temat,bo moja córka (wtedy 5 mies)
        chrupała i strzykała prawie w każdym stawie.Jak w nocy (było cicho, wiec dobrze
        słychać) brałam ją do kramienia to był jeden trzask.niepokoiło mnie to, ale
        jakoś tak trwało.kiedy powiedziałam pediatarze - ta zrobiła wilekie oczy i
        powiedzieła ,,Co też pani wymyśla, w życiu o taki czymś nie słyszałam".No i
        stres. Zadzwoniłam do ortopedy a on na to: ,,taaa , wrodzona wiotkość stawów,
        nic pani na to nie poradzi".Pytam co to oznacza, czy to choroba itd., a
        on:,,bogiem nie jestem , nie wiem co bedzie, chodzić raczej powinna". nogi mi
        się ugięły. W ciągu godziny byłam u innego ortopedy - normalnego tym razem.
        Wyjaśnił mi,ze dzieci tak mają, stawy sa niedojrzałe, rysował,
        pokazywał,tłumaczył.Wszystko jest OK.Póżniej pytałam jeszcze przy okazji swoich
        wizyt lekarskich innego ortopedę i reumatologa i wszyscy potwierdzili, ze jest
        OK. A tamtego ortopedę pierwszego omijam dalekim łukiemsmileIdiota...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka