Dodaj do ulubionych

potrzebuję porady dot.noworodka

20.08.06, 23:12
Mam miesięczną córeczkę, karmie piersią i dokarmiam Bebiko 1 bo mam za mało
pokarmu. Ostatnio coś dziwnego dzieje się z jej brzuszkiem, płacze po pare
godz. tak ze jest cała spocona i nie da rady się jej uspokoić, pręży się i
zrobiła kupkę zieloną, bardzo żadką (zazwyczaj robi kupkę żadką taką
zółtawą). Podałam jej 2 krople esputicon, ale nic nie pomogło. Co sie dzieje?
co robić? Coraz częśćiej miewa ona kolki, jak jej moge pomóc? do jakiego
wieku dzieci mają kolki? Proszę o pomoc, czuje sie bezradna, niemoge patrzeć
jak ona płacze bo serce mi pęka. Może z moim pokarmem jest cos nie tak? Ja
jestem od 7 lat chorana cukrzyce insulinozależną, może moje poziomy cukru
mają na to wpływ? Aha zaczełam ją poić herbatką koperkową, dziennie wypija
ok. 300 ml, może zadużo pije tej herbatki?
Obserwuj wątek
    • sabko Re: potrzebuję porady dot.noworodka 20.08.06, 23:18
      Wiesz powody kolem mogą być różne a co do twojej cukrzycy to najlepiej zapytać
      lekarza czy może to mieć wpływ na dziecko.
      U nas była akurat tak, że dwie rzeczy po których Oliwka dostała kolki to było
      właśnie mleczo bebiko 1 ( zmieniłąm na Enfamil a potem Bebilon) i herbatka
      rumiankowa ( te koperkowe mają często dodawany rumianek)
      Oczywiście u ciebie mogą być inne powody. Może coś jesz co małą uczula.
      Ja poiłam Oliwkę plantexem tak zapobiegawczo i kolki miała może z 3 w życiu
      właśnie po mleku i herbatce
    • maladorotka Re: potrzebuję porady dot.noworodka 21.08.06, 10:25
      Kolki sa byly i beda, niestety to brzmi brutalnie, ale niewiele mozna zrobic,
      zaczynaja sie wlasnie okolo 2 miesiaca i koncza najczesciej w 3. !4 miesiecy
      karmilam coreczke piersia, przez pierwsze 4 miesiace nigdy nie dostala zadnych
      hrbatek. Nie rozumiem skad wiesz, ze masz malo pokarmu, wazylas mala? 1 miesiac
      wogole nie powinnas jej dokarmiac, nalezalo zrobic wszystko by karmic piersia,
      nawet co 15 minut, bo w tym pierwszym miesiacu dziecko ssie czesto, jest to
      zgodne z jego zapotrzebowaniem. Co to za wymysl, ze mama malo pokarmu, po
      miesiacu dziecko sie wazy. Wtedy mozna okreslic malo, czy nie. Pierwszego synka
      nie karmilam piersia, bo pokarm stracilam tydzien po porodzie, ze stresu, ale
      przy drugim nikt mi juz nie wmowil, ze malo pokarmu. Herbatka koperkowa wzmaga
      wzdecia, lepiej podawac rumiankowa.Herbatke podajesz, jhak dokarmiasz sztucznym,
      jesli karmisz piersia nie przepajasz - na poczatku karmienia dziecko dostaje
      rzadki pokarm, pozniej gesty, jest on bardzo latwostrawny, a przede wszystkim
      dostarcza dziecku przeciwciala. Nawet dzieci karmione tylko piersia maja kolki,
      ale trwaja one krocej.
      • betik150 Re: potrzebuję porady dot.noworodka 21.08.06, 22:07
        witam.mam 4.5letniego syna i 5 miesięcy.wiem co to sa kolki .starszy miał je 6
        miesięcy nie wiedziałam co robić mimo że karmiłam piersią.zato przy 2 dzicku nie
        dałam się.dostał kolę gdy miał3 tygodne.poradze ci może spróbujesz.skoro
        twierdzisz że masz mało pokarmu kup sobie w aptece herbatkę mlekopędną
        'herbapolu' zastosój u dziecka wodę koperkową piszą że od 2 miesięcy ale ja
        stosowalam od 3 tygodnia i przede wszystkim przystawiaj dziecko do piersi
        b.częsno i nie dokarmiaj .możesz terz spróbować ciepłej kąpieli no i noszenie na
        rękach kiedy płacza.mój młodszy miał kolkę przez 4 tylko tygodnie.powodzenia
        • a_rosinska Re: potrzebuję porady dot.noworodka 21.08.06, 22:31
          Dziękuje Wam bardzo za rady, myśle że teraz będzie mi łatwiej. Pozdrawiam.
          • eko_dan Re: potrzebuję porady dot.noworodka 21.08.06, 22:39
            Witam Cię! Dzieci do roku rodzą się z niewystarczającą florą bakteryjną jelit,
            gdyż przewód pokarmowy jeszcze nie jest do końca wykształcony, toteż trawienie
            jest bardzo kiepskie. Nawet Twojego pokarmu. Na zachodzie dziecku podają od
            urodzenia dodatkowo florę. Napisz do mnie na GG 7082787 a na pewno Ci pomogę.
            Będziesz miała wystarczający pokarm i spokojne dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka