sylwik311 22.08.06, 22:48 mam 5-letnią coreczkę która od urodzenia cierpi na zaparcia wciąż ten sam problem z którym sobie nie radzimy .Miała robione mase badań i nic nie wykryły domowe sposoby nie pomagają .Czy ktoś ma podobny problem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szagszag Re: zaparcia od urodzenia 24.08.06, 00:34 Poczytaj wątek o chorobie zdaje się Hipshprunga. Z jego lektury pamiętam, że wykryć trudno, a charakteryzuje się właśnie zaparciami od urodzenia i problemem już z wydaleniem smółki. Prawdopodobnie trochę przekręciłam nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
megg781 Re: zaparcia od urodzenia 24.08.06, 20:09 Moja córcia miała 10 dni kiedy nagle przestała sie załatwiać , trwało to cały dzień i stres był straszny bo w tym wieku niemowlak robi w każdą pieluche. Zadzwoniłam do pediatry i z Jej polecenia dałam Małej ampułke Lakcidu( należy rozpuścić w przegotowanej , ciepłej wodzie). Poprawa była prawie natychmiastowa. Pomaga też w drugą strone, przy biegunce.Polecam z pełną odpowiedzialnością. Odpowiedz Link Zgłoś
mwei Re: zaparcia od urodzenia 25.08.06, 22:40 Witaj! Moja córcia 4,5l ma podobnie a właściwie miała.Zaczęłam jej podawać tran łyżeczke dziennia i mała codziennie się wyproznia niezaleznie od tego co je.Wcześniej pilnowałam aby zawsze zjadła jakieś owoce pila wodę itp,stosowałam różne domowe sposoby i nic teraz rewelacje codziennie się załatwia.Przy okazji dostaje nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy.Polecam bo naprawdę skutkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: zaparcia od urodzenia 26.08.06, 15:07 spróbuj syropu homeopatycznego Alvia Dagomedu Odpowiedz Link Zgłoś