mineko1 29.08.06, 10:07 Czy oprocz podawania zagęszczonego mleka, typu AR, ukladania pod kątem , odbijania po jedzeniu i pionizowania, lekarze zalecili Waszym dzieciom jakieś leki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maw3 Re: do mam dzieci z refluksem 29.08.06, 11:55 Moja córka od momentu zdiagnozowania refluksu (w wieku 1 miesiąca) miała przez jakis miesiąc podawany Coordinax.Było to w szpitalu, gdzie trafiłyśmy po silnym zachłyśnięciu się przez nią (powodem zachłyśniecia jak sie okazało był włąsnie refluks).Ale jak sie okazało po wyjściu ze szpitala, lek ten przestano produkować.Lekarz zapisał w zamian Debridat.Ale u nas refluks był niewielki.Gdyby nie to fatalne zachłyśniecie, być moze nawet byśmy nie wiedzieli, ze ma taką przypadłosć. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka81 Re: do mam dzieci z refluksem 29.08.06, 12:45 U nas była cała masa leków ale to zależy od "rozmiarów refluksu. Był Debridat na początek, potem Losec, Bioprazol, Gasprid, Prazol, Gealcid i wiele innych. Oprócz tego ciągle dieta a malszek ma już 13 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
domiwika Re: do mam dzieci z refluksem 29.08.06, 13:33 a jak poznałyście że dziecko ma refluks? moja córcia jak była małym niemowlaczkiem często po jedzeniu jakby jej się cofało wyglądała wtedy jakby się zachłysnęła i miała czerwone załzawione oczka, ale prawie nigdy nie zwracała i nie ulewała.Teraz ma 11 mies i już prawie tego nie ma.gdy opowiadałam o tym lekarzowi nigdy nie mówił że to refluks i nie było żadnego leczenia Odpowiedz Link Zgłoś