Dodaj do ulubionych

dr.Sabina Kowalczyk-Długoborska ?

15.09.06, 20:45
Czy ktoś zna tą panią neurolog ? dzisiaj byłam u niej, proszę o Wasze opinie
na temat jej osoby ?
Obserwuj wątek
    • aniagali Re: dr.Sabina Kowalczyk-Długoborska ? 16.09.06, 22:42
      Witaj, chodziłam do niej piec lat temu przez rok na kontrole, zdiagnozowała
      dobrze , było to tylko nieco obnizone napiecie miesniowe i zaleciła tylko takie
      cwiczonka ogolnorozwojowe, ogólnie wrazenia dosyc dobre aczkolwiek zdziwiła mnie
      na ostatniej wizycie jak córka miała ok roczku: przy badaniu strasznie płakała i
      krzyczała-ja uwazasm, ze to calkiem normalne przy badaniu neurologicznym
      roczniaka-a ona kazała nam isc do psychologa :o
      • aniagali Re: dr.Sabina Kowalczyk-Długoborska ? 16.09.06, 22:52
        i jeszcze jedno, mała miałą w wieku trzech miesiecy obwód głowy wiekszy niz
        klatki i to ze dwa albo trzy cm, i nasz pediatra zaczela nas straszyc
        wodoglowiem i ja o tych spostrzerzeniach pediatry powiedzialam pani
        długobprskiej, ktora oburzyla sie postawa naszej pediatry i powiedziala, ze to
        ona powinna isc do lekarza, powiedziala ze wcale nie mosi byc obwod glowy
        mniejszy niz klatki i ze najwazniejsze sa przyrosty
        • iza3108 Re: dr.Sabina Kowalczyk-Długoborska ? 17.09.06, 10:47
          i jak się teraz córka rozwija ?? u mnie jest to samo mały ma według pani
          Długoborskiej ciut obniżone napięcie wysłała nas na rehabilitację i ma większą
          główkę od klatki tzn on w wieku 4mc ma obwód główki 44 cm a klatki 18.08 miał
          37,5 cm (teraz pewnie ma wieksza nie mieżyłam), ja miałam cięzki poród mały
          tracił tętno i szybko zrobili mi CC, robiliśmy usg główki wykazało niewielkie
          niedotlenienie, torbiel powylewową i przestrzeń podpajęczna się poszerza, w
          środę idziemy na kontrolę, i właśnie też boję się tego wodogłowia, moim zdaniem
          ta lekarka powiedziała mi to samo co moja prywatna pediatra rano przed wizytą u
          pani neurolog tylko że ta wypisała mi skierowanie do rehabilitacji i no
          neurochirurga, chyba jednak wybiorę się do prywatnego neorologa polecano mi
          pania Potakiewiecz, moja pediatra powiedziała że synek ma trochę aymetrie bo
          jak lezy na brzuszku to kiwa się w jedna stronę i jak to powiedziałam pani
          Długoborskiej to też była oburzona że to bzury więc teraz mam mieszane
          odczucia. Dzięki za odp.
          • aniagali Re: dr.Sabina Kowalczyk-Długoborska ? 18.09.06, 02:00
            Córa ma sie swietnie, poprostu jest bardziej gietka niz przecietny człowiek.
            Jesli zas chodzi o asymetrie to chyba bardziej ufalabym neurolożce niz
            pediatrze, ale jesli masz wapliwosci odzwiedz sprawdzonego neurologa
            tymbardziej, ze na usg główki wyszły jakies zmiany

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka